Υλικά
500 γρ. παντζάρια, χωρίς τα φύλλα
1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κυβάκια
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Λίγο αλάτι
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. μαγιονέζα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
Μια σαλάτα απλή αλλά ξεχωριστή, που δίνει χρώμα και δροσιά σε κάθε τραπέζι.
Εκτέλεση:
Η προετοιμασία ξεκινά από την προηγούμενη ημέρα. Τα παντζάρια βράζονται σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, ξεφλουδίζονται και κόβονται σε μικρούς κύβους. Στη συνέχεια στραγγίζονται πολύ καλά, σκεπάζονται με μεμβράνη και τοποθετούνται στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν και να δέσουν.
Για τη σάλτσα, πολτοποιείται πρώτα το σκόρδο στο μπλέντερ και έπειτα προστίθενται το στραγγιστό γιαούρτι, η μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα υλικά χτυπιούνται μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και ομοιόμορφη κρέμα, η οποία διατηρείται επίσης στο ψυγείο μέχρι τη χρήση.
Την ώρα του σερβιρίσματος, τα κρύα παντζάρια ανακατεύονται σε μια σαλατιέρα με το πράσινο μήλο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την καρυδόψιχα. Προστίθεται η σάλτσα και όλα τα υλικά ανακατεύονται απαλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Η σαλάτα σερβίρεται παγωμένη, αναδεικνύοντας τη φρεσκάδα και τη γεύση της.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ