λιμενικο
Η λέμβος εντοπίστηκε από φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία, το απόγευμα του Σαββάτου, και αμέσως κινητοποιήθηκαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, τρία παραπλέοντα πλοία, καθώς και ελικόπτερο Super Puma και αεροσκάφος της Frontex

Σε 17 ανέρχονται οι σοροί των ανθρώπων που βρέθηκαν μέσα σε μια ημιβυθισμένη λέμβο, 36 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, σε μια επιχείρηση που συγκλονίζει.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, 6 Δεκεμβρίου 2025, και έχει προκαλέσει σοκ στις Αρχές και την κοινωνία.

Η λέμβος εντοπίστηκε από φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία, το απόγευμα του Σαββάτου, και αμέσως κινητοποιήθηκαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, τρία παραπλέοντα πλοία, καθώς και ελικόπτερο Super Puma και αεροσκάφος της Frontex.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διασώθηκαν δύο άνδρες αιγυπτιακής υπηκοότητας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας με συμπτώματα υποθερμίας, ασιτίας και αφυδάτωσης.

Οι 17 σοροί οδηγήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τις απαραίτητες διαδικασίες. Το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας έχει αναλάβει τη διενέργεια προανάκρισης και έχει παραγγείλει νεκροψία-νεκροτομή από το Εργαστήριο Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρτζουλάκης
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
«Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται «παράβαση καθήκοντος».  Ενώ ανοίγει η συζήτηση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, δηλαδή...
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"