Κοινωνία 0

Σέρρες: 29 συλλήψεις μετά τα επεισόδια στη δομή φιλοξενίας – Οι αιτούντες άσυλο καταγγέλλουν ακραίες συνθήκες

δομη
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μαρτυρίες για υπερπληθυσμό, περιορισμένη σίτιση και προβληματική υγιεινή έρχονται στο φως

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Ασύλου στην Κλειστή Δομή Σιντικής Σερρών, με την αστυνομία να προχωρά σε 29 συλλήψεις. Οι νεαροί συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης και ζητήματα ασύλου, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φωτιά σε ρούχα και να επιτεθούν σε αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, απόπειρα απόδρασης και απείθεια.

Την ίδια ώρα, σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης έρχονται από τους ίδιους τους αιτούντες άσυλο. Ο Τζαμάλ, 19 ετών από το Σουδάν, περιέγραψε στο Orange Press Agency υπερπληθυσμό στη δομή, ανεπαρκή σίτιση και περιορισμένη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Είμαστε περίπου 400 άνθρωποι σε αυτό το συγκρότημα, χωρίς αρκετά σαπούνια ή φάρμακα. Τρώμε μία φορά τη μέρα. Αν κάποιος χρειαστεί ιατρική βοήθεια, τον μεταφέρουν με χειροπέδες σα να είναι εγκληματίας και το μόνο που του δίνουν είναι παρακεταμόλη», ανέφερε.

Σοβαρά προβλήματα υγιεινής καταγράφονται επίσης, με παράσιτα και ψείρες να εμφανίζονται στα ρούχα και στους κοιτώνες, ενώ περιστατικά βίας και η παρουσία φιδιών σε οικίσκους έχουν καταγραφεί χωρίς επαρκή αντίδραση από τις Αρχές.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία