Υλικά:
350 γρ. πολύ κρύα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
50 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική ή άχνη)
1 κλωνάρι βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αν θέλετε αρωματισμένη σαντιγί, χαράζετε το κλωνάρι βανίλιας, αφαιρείτε τον καρπό και τον ρίχνετε στην κρύα κρέμα μαζί με το κλωνάρι. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή και μια μέρα πριν. Όταν έρθει η ώρα του χτυπήματος, σουρώστε την κρέμα για να αφαιρέσετε τα κομμάτια της βανίλιας. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε λίγη υγρή βανίλια ή βανιλίνη αν θέλετε γρήγορη λύση.
Ρίξτε την κρύα κρέμα στον κάδο του μίξερ και προσθέστε τη ζάχαρη. Καλύψτε τον κάδο, γιατί η κρέμα πετάγεται όταν χτυπιέται. Ξεκινήστε σε χαμηλή ταχύτητα και αυξήστε σταδιακά.
Η σαντιγί είναι έτοιμη όταν σχηματίζονται απαλές κορυφές που σταθεροποιούνται. Προσοχή στο παρατεταμένο χτύπημα, γιατί μπορεί να κόψει, δηλαδή να διαχωριστεί η κρέμα σε βούτυρο και υγρά.
Μυστικά για επιτυχημένη σαντιγί:
Η κρέμα πρέπει να είναι πολύ παγωμένη και με τουλάχιστον 35% λιπαρά.
Ο κάδος του μίξερ καλό είναι να είναι επίσης κρύος.
Αν ο χώρος είναι ζεστός, βάλτε την κρέμα για λίγα λεπτά στην κατάψυξη πριν το χτύπημα. Προσοχή να μην παγώσει πλήρως, γιατί τότε θα χάσει τη σωστή υφή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom