Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιεί έφοδο η Οικονομική Αστυνομία, συνοδευόμενη από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ), στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας. Στόχος της επιχείρησης είναι η κατάσχεση του αρχείου αιτήσεων του 2025, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές.
Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται ενώ οι έρευνες για ενδεχόμενες παρατυπίες στον ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζονται, προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στον αγροτικό και κτηνοτροφικό χώρο. Οι αρχές διευκρινίζουν ότι η επιχείρηση αφορά αποκλειστικά την ασφαλή κατάσχεση και έλεγχο των ηλεκτρονικών και φυσικών αρχείων των αιτήσεων.
Η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων ερευνών και διερευνήσεων για πιθανές παρατυπίες, εντείνοντας την προσοχή της κοινωνίας στα θέματα διαχείρισης των επιδοτήσεων και των δημόσιων κονδυλίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχείο που πρόκειται να κατασχεθεί περιλαμβάνει όλες τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν για το έτος 2025, ενώ οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν λεπτομερώς τα στοιχεία για να διαπιστώσουν τυχόν παρατυπίες ή παραβάσεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom