Υλικά:
3/4 κονσέρβας τόνου ή σολομού σε νερό (χωρίς λάδι ή καρυκεύματα)
3 κ.σ. τριμμένο τυρί (τσένταρ ή γκούντα)
3 κ.σ. αλεύρι
1 αυγό
Αν η γάτα σας αποφεύγει τα σιτηρά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με αλεύρι ρυζιού ή καρύδας.
Εκτέλεση:
Αναμείξτε σε μπολ το ψάρι, το τυρί, το αλεύρι και το αυγό.
Ρίξτε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες για μάφιν, ελαφρώς λαδωμένες.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15–20 λεπτά.
Ελέγξτε με οδοντογλυφίδα αν έχουν ψηθεί καλά και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε.
Διακόσμηση & σερβίρισμα
Για πιο γιορτινό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγη υγρή τροφή, ψιλοκομμένα λαχανικά κατάλληλα για γάτες ή λίγο catnip.
Αν θέλετε, φτιάξτε και μια απλή γαρνιτούρα αναμειγνύοντας:
½ φλιτζάνι υγρό από τόνο
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. λάδι καρύδας
Βράστε το μείγμα, προσθέστε 1 κ.σ. ζελατίνη χωρίς ζάχαρη και αφήστε το να πήξει.
Εναλλακτική χωρίς ψήσιμο
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φούρνο, ανακατέψτε κονσέρβα ψαριού με λίγο μαγειρεμένο κοτόπουλο και πουρέ γλυκοπατάτας (χωρίς βούτυρο ή κρέμα). Σχηματίστε μικρές τούρτες και προσθέστε, αν χρειάζεται, 1 κ.γ. αλεύρι ρυζιού για να σταθούν καλύτερα.
Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε ωμό αυγό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ