Υπουργείο Πολιτισμού: 422 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Κοινωνία 0

Ξεκινά η αναδιανομή αδιάθετων Δωρεάν Βιβλίων 2025 – Οδηγίες για δικαιούχους

βιβλία
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί με 40 ευρώ ανά τέκνο, ενώ η τυχόν επιπλέον διαφορά καταβάλλεται από τον δικαιούχο

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025, στις 12:00, ξεκινά η αναδιανομή των αδιάθετων βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων 2025, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΑ. Η διαδικασία αφορά τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση αλλά δεν κληρώθηκαν, καθώς και όσους δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους μέχρι τις 30/09/2024.

Η παραλαβή των δωρεάν βιβλίων πραγματοποιείται στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, ακολουθώντας σειρά προτεραιότητας. Οι δικαιούχοι πρέπει να παραβρεθούν αυτοπροσώπως έχοντας μαζί τους:

  • Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν μπορεί να παραλάβει τα βιβλία, μπορεί να το κάνει τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του/της από δημόσια αρχή. Η παραλαβή αφορά μόνο τα βιβλία και όχι άλλα είδη.

Ο ΟΠΕΚΑ/ΛΑΕ επιδοτεί για κάθε τέκνο δικαιούχου 40 ευρώ για την αγορά βιβλίων. Αν η συνολική τιμή των βιβλίων υπερβαίνει το ποσό της επιδότησης, η διαφορά καταβάλλεται από τον ίδιο τον δικαιούχο, χωρίς καμία ευθύνη του ΟΠΕΚΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ και τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Άνω Λιόσια: Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου – Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την επίθεση

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: 8.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία