ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ
Το δείγμα είχε ληφθεί μέσω χειρουργείου και η διαδικασία είναι αδύνατο να επαναληφθεί - Αδύνατη η εύρεση θεραπείας

Σε απόγνωση βρίσκεται καρκινοπαθής ασθενής η οποία καταγγέλλει πως κάηκε το δείγμα που της είχαν αφαιρέσει κατά τη διάρκεια χειρουργείου και βρισκόταν προς βιοψία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο γιατρός να διαπιστώσει τι έχει και να ορίσει την κατάλληλη θεραπεία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το δείγμα κάηκε -μαζί με περίπου 30 ακόμα δείγματα- κατά τη φωτιά που ξέσπασε στο Παθολογοανατομικό Τμήμα του νοσοκομείου «Σωτηρία» στις 8 Αυγούστου 2025.

Η φωτιά προήλθε από έκρηξη σε μηχάνημα με αποτέλεσμα ο χώρος να τυλιχθεί στις φλόγες και να γεμίσει καπνό.

«Είναι δυνατόν να μην υπάρχει σύστημα πυρόσβεσης στο νοσοκομείο;» αναρωτιέται η καταγγέλλουσα.

Φωτιά στο νοσοκομείο Σωτηρία στις 8 Αυγούστου

«Με καταδικάζουν σε θάνατο»

Σημειώνεται ότι το δείγμα βιοψίας που κάηκε λήφθηκε έπειτα από χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στον πνεύμονα που είναι αδύνατο να επαναληφθεί.

«Με καταδικάζουν σε θάνατο» αναφέρει η καταγγέλλουσα, καθώς είναι πλέον αδύνατον να μπορέσει να διαπιστώσει ο γιατρός το είδος του όγκου που της αφαίρεσαν και να δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

«Μού είπαν ότι το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να το παρακολουθώ κάθε τρεις μήνες και αν ξαναβγεί κάτι η θεραπεία θα δοθεί εν μέρει τυχαία, καθώς είναι αδύνατο να υπάρξει ξανά χειρουργείο στο ίδιο σημείο. Αυτό είναι το 2ο χειρουργείο που κάνω για καρκίνο στον πνεύμονα και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν να με έχουν "άνοιξε – κλείσε"», σημειώνει η ίδια σε δηλώσει στο alfavita.gr.

Η ίδια τονίζει ότι θα κινηθεί νομικά και αναζητά και τους υπόλοιπους ασθενείς των οποίων τα δείγματα κάηκαν στην πυρκαγιά της 8ης Αυγούστου. Τα στοιχεία επικοινωνίας της είναι διαθέσιμα στο alfavita.gr.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη
Η Ελλάδα γερνάει και ο εκπαιδευτικός παραμένει αναβλητικός γονιός
Οι αναπληρώτριες αποτελούν τη μοναδική κατηγορία εργαζομένων που εξαιρούνται από ένα πλήρες καθεστώς προστασίας της μητρότητας
Η Ελλάδα γερνάει και ο εκπαιδευτικός παραμένει αναβλητικός γονιός
Δυσπρόσιτα σχολεία
Δυσπρόσιτα σχολεία: Το καθεστώς της διπλής μοριοδότησης για μόνιμους και αναπληρωτές
Πώς θα "διπλασιάσετε" την προϋπηρεσία σας: Ο αναλυτικός οδηγός για τα μόρια στα δυσπρόσιτα σχολεία
Δυσπρόσιτα σχολεία: Το καθεστώς της διπλής μοριοδότησης για μόνιμους και αναπληρωτές
Δημόσιος υπάλληλος σε γραφείο εργάζεται σε υπολογιστή
Υπουργείο Παιδείας: «Έκοψε» το επίδομα θέσης ευθύνης σε υψηλόβαθμο στέλεχος - Ο λόγος
Διακοπή επιδόματος θέσης ευθύνης για Προϊσταμένη Τμήματος – Τι προβλέπει η νομοθεσία
Υπουργείο Παιδείας: «Έκοψε» το επίδομα θέσης ευθύνης σε υψηλόβαθμο στέλεχος - Ο λόγος