ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ
Το δείγμα είχε ληφθεί μέσω χειρουργείου και η διαδικασία είναι αδύνατο να επαναληφθεί - Αδύνατη η εύρεση θεραπείας

Σε απόγνωση βρίσκεται καρκινοπαθής ασθενής η οποία καταγγέλλει πως κάηκε το δείγμα που της είχαν αφαιρέσει κατά τη διάρκεια χειρουργείου και βρισκόταν προς βιοψία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο γιατρός να διαπιστώσει τι έχει και να ορίσει την κατάλληλη θεραπεία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το δείγμα κάηκε -μαζί με περίπου 30 ακόμα δείγματα- κατά τη φωτιά που ξέσπασε στο Παθολογοανατομικό Τμήμα του νοσοκομείου «Σωτηρία» στις 8 Αυγούστου 2025.

Η φωτιά προήλθε από έκρηξη σε μηχάνημα με αποτέλεσμα ο χώρος να τυλιχθεί στις φλόγες και να γεμίσει καπνό.

«Είναι δυνατόν να μην υπάρχει σύστημα πυρόσβεσης στο νοσοκομείο;» αναρωτιέται η καταγγέλλουσα.

Φωτιά στο νοσοκομείο Σωτηρία στις 8 Αυγούστου

«Με καταδικάζουν σε θάνατο»

Σημειώνεται ότι το δείγμα βιοψίας που κάηκε λήφθηκε έπειτα από χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στον πνεύμονα που είναι αδύνατο να επαναληφθεί.

«Με καταδικάζουν σε θάνατο» αναφέρει η καταγγέλλουσα, καθώς είναι πλέον αδύνατον να μπορέσει να διαπιστώσει ο γιατρός το είδος του όγκου που της αφαίρεσαν και να δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

«Μού είπαν ότι το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να το παρακολουθώ κάθε τρεις μήνες και αν ξαναβγεί κάτι η θεραπεία θα δοθεί εν μέρει τυχαία, καθώς είναι αδύνατο να υπάρξει ξανά χειρουργείο στο ίδιο σημείο. Αυτό είναι το 2ο χειρουργείο που κάνω για καρκίνο στον πνεύμονα και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν να με έχουν "άνοιξε – κλείσε"», σημειώνει η ίδια σε δηλώσει στο alfavita.gr.

Η ίδια τονίζει ότι θα κινηθεί νομικά και αναζητά και τους υπόλοιπους ασθενείς των οποίων τα δείγματα κάηκαν στην πυρκαγιά της 8ης Αυγούστου. Τα στοιχεία επικοινωνίας της είναι διαθέσιμα στο alfavita.gr.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου Κοζάνης
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης: Διαμαρτυρία με «Zombie» και μουσικές αιχμές για τα κενά
Με μια μουσικοθεατρική παράσταση και το θρυλικό κομμάτι των Cranberries, οι μαθητές έστειλαν μήνυμα για τις ελλείψεις στα Καλλιτεχνικά Σχολεία
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης: Διαμαρτυρία με «Zombie» και μουσικές αιχμές για τα κενά
Η Σοφία Ζαχαράκη στην Κοζάνη
Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας: Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαρακη
Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη στην Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας
Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας: Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαρακη
Παύλος Πολάκης
Πολάκης κατά Μητσοτάκη: «Θα μείνεις στην ιστορία μαζί με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο»
«Ο Παπαδόπουλος ψήφισε νόμο για "αυτόματο διαζύγιο"» - Πυρά του Παύλου Πολάκη για την τροπολογία Κεφαλογιάννη περί συνεπιμέλειας
Πολάκης κατά Μητσοτάκη: «Θα μείνεις στην ιστορία μαζί με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο»