Υλικά:
500 γρ. γλυκοπατάτες
300 γρ. καρότα
2–3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 λίτρο νερό
1 κύβο λαχανικών
1 αστεροειδής γλυκάνισος
100 γρ. γάλα καρύδας
Για το σερβίρισμα:
Επιπλέον γάλα καρύδας
Φρέσκο εστραγκόν
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αέρα).
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κομμάτια 2–3 εκ.
Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε ταψί για 30–40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο για 3–5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Σιγοβράζουμε 5–10 λεπτά και αφαιρούμε τον γλυκάνισο.
Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία η σούπα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε με έξτρα γάλα καρύδας και φρέσκο εστραγκόν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ