Cupcakes
Cupcakes χωρίς φούρνο; Γίνεται — και μάλιστα καλύτερα!

Η εποχή που το ψήσιμο σήμαινε αναγκαστικά… προθέρμανση φούρνου φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και τη διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα των air fryer, ακόμη και τα παραδοσιακά γλυκά αποκτούν νέα, «έξυπνη» εκδοχή.

Η νέα πρόταση που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι τα cupcakes βανίλιας, ψημένα αποκλειστικά σε φριτέζα αέρος. Μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά, το αποτέλεσμα θυμίζει γλυκό φούρνου — αλλά με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Γιατί air fryer και όχι φούρνος;

Όπως εξηγεί ο Martin Sender, Air Fryer Chef της εταιρείας Philips, η μέθοδος ψησίματος με καυτό αέρα προσφέρει ομοιόμορφο αποτέλεσμα και εξαιρετική υφή. «Τα cupcakes και τα μπισκότα είναι οι προσωπικές μου αδυναμίες όταν πρόκειται για ψήσιμο σε air fryer», αναφέρει. «Χάρη στον θερμό αέρα που κυκλοφορεί ομοιόμορφα, τα γλυκά αποκτούν τέλειο χρυσαφένιο χρώμα, χωρίς την ανάγκη για υψηλές θερμοκρασίες ή πολύ χρόνο προετοιμασίας. Και φυσικά, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένα επιπλέον μπόνους που κάνει τη γεύση… ακόμα πιο γλυκιά».

Γρήγορο και εντυπωσιακό επιδόρπιο

Η συνταγή του Sender για cupcakes βανίλιας απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους φίλους της ζαχαροπλαστικής. Τα υλικά είναι απλά, η διαδικασία γρήγορη και το αποτέλεσμα ιδανικό για κάθε περίσταση — είτε πρόκειται για ένα απογευματινό σνακ είτε για ένα επιδόρπιο που συνοδεύει τον καφέ.

Συνταγή για cupcakes βανίλιας στο air fryer

Υλικά

  • 60 γρ. μαλακωμένο βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

  1. Αρχικά, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, μετά προσθέστε το αυγό, το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  2. Κοσκινίστε προσεκτικά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και προσθέστε στο μείγμα βουτύρου.
  3. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε.
  4. Τέλος, χωρίστε το μείγμα σε φόρμες για κέικ ή καλούπια για μαφίν και μεταφέρετέ τα στο καλάθι της air fryer.
  5. Ψήστε τα αφράτα κέικ για 16 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου.
  6. Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο, μεταφέρετε τα κέικ σε ένα σύρμα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν σερβίρετε.
  7. Στολίστε με κρέμα βουτύρου ή ένα παγωτό της επιλογής σας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διακοπές
Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού
Παρατείνεται η προθεσμία απολογίας της μητέρας, του πατέρα και του παππού της τετράχρονης από τους Παξούς – Ραγδαίες εξελίξεις σε μία τραγωδία που...
Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού
Κουζίνα
Ντουλάπια της κουζίνας: Πώς να εξαφανίσετε το επίμονο λίπος χωρίς χημικά και έξοδα
Ντουλάπια της κουζίνας: Το απλό κόλπο για να εξαφανιστούν τα λίπη σε χρόνο ρεκόρ με 1 βασικό υλικό
Ντουλάπια της κουζίνας: Πώς να εξαφανίσετε το επίμονο λίπος χωρίς χημικά και έξοδα
Πατάτες
Ξεχάστε τον παραδοσιακό φούρνο: Το κόλπο των σεφ για «ψητή» πατάτα σε κάτω από 10 λεπτά
Ούτε φούρνος ούτε κουζίνα: To κόλπο των σεφ για να μαγειρέψετε μια πατάτα στο φούρνο σε λιγότερο από 10 λεπτά
Ξεχάστε τον παραδοσιακό φούρνο: Το κόλπο των σεφ για «ψητή» πατάτα σε κάτω από 10 λεπτά