Μια τελετή με ιδιαίτερη πολιτική και κοινωνική σημειολογία θα πραγματοποιηθεί στο Ληξούρι στις 31 Αυγούστου, όπου ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Κατσιβέλης, θα παντρευτεί την Χριστίνα, ψυχολόγο στο επάγγελμα.
Η τελετή στον Παντοκράτορα και το γλέντι στα Κηπούρια
Ο γάμος θα τελεστεί στον ιστορικό ναό του Παντοκράτορα, ενώ η δεξίωση θα ακολουθήσει στο οικογενειακό εστιατόριο της οικογένειας Κατσιβέλη στα Κηπούρια, χώρο με ισχυρή τοπική ταυτότητα και συμβολικό φορτίο για την οικογένεια του δημάρχου.
Η επιλογή του χώρου ενισχύει την εικόνα του Κατσιβέλη ως πολιτικού που παραμένει δεμένος με την παράδοση και την τοπική κοινωνία, σε μια περίοδο που η πολιτική σκηνή της χώρας αναζητά ισχυρότερους δεσμούς με τους πολίτες.
Η πολιτική διάσταση: Παρουσία υπουργού σε τοπικό γεγονός
Το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι η επιλογή της Υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, ως κουμπάρας του ζευγαριού. Η παρουσία μέλους του υπουργικού συμβουλίου σε μια ιδιωτική τελετή στην Κεφαλονιά δίνει σαφές πολιτικό στίγμα, υποδηλώνοντας τις στενές σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και την κεντρική πολιτική σκηνή.