Σαντορίνη
Απειλές και τρομοκρατία σε σερβιτόρο που... μπέρδεψε τον λογιαριασμό

Η πρόσφατη καταγγελία του Γιώργου Φερετόπουλου αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα. Ο νεαρός εργαζόμενος δηλώνει ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες (PTSD), μετά από την βίαιη επίθεση που φέρεται να δέχτηκε από τον εργοδότη του κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν στη Σαντορίνη.

Η ένταση ξέσπασε έπειτα από ένα λάθος χρέωσης μόλις 30 ευρώ, το οποίο ο εργαζόμενος διόρθωσε άμεσα, επιστρέφοντας τα χρήματα από την τσέπη του και ενημερώνοντας τον υπεύθυνο βάρδιας. Παρά την αρχική διαβεβαίωση ότι το περιστατικό είχε λήξει, η αντίδραση του εργοδότη υπήρξε εξαιρετικά επιθετική.

Απειλές και τρομοκρατία

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργοδότης εξέθεσε τον εργαζόμενο μπροστά στους πελάτες, κατηγορώντας τον ως «κλέφτη», και στη συνέχεια απαίτησε την άμεση αποχώρησή του από την επιχείρηση και το κατάλυμα που του είχε παραχωρηθεί. Η κατάσταση κλιμακώθηκε, καθώς ο νεαρός δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, τόσο διά ζώσης όσο και μέσω τηλεφώνου: «Αν δεν έχεις φύγει σε 5 λεπτά, θα έρθω και θα σε σκοτώσω».

Επιπλέον, καταγγέλλεται ότι άτομο ασφαλείας τον περίμενε στο κατάλυμα, προκειμένου να τον αναγκάσει να φύγει χωρίς αντίσταση. Ο εργαζόμενος περιγράφει ότι βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους με τα προσωπικά του αντικείμενα, βυθισμένος στον φόβο.

Απόλυση με το στίγμα της «κλοπής»

Η υπόθεση πήρε νέα τροπή όταν ο εργοδότης προχώρησε σε καταγγελία απόλυσης με αιτιολογία “κλοπή”, κάτι που, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ Γιώργος Χότζογλου, μπορεί να στιγματίσει ανεπανόρθωτα την επαγγελματική πορεία του εργαζομένου:
«Κάθε μελλοντικός εργοδότης θα βλέπει αυτήν την καταχώρηση στο ΕΡΓΑΝΗ και πιθανότατα θα απορρίπτει την αίτησή του χωρίς δεύτερη σκέψη».

Αναπάντητα ερωτήματα και ανάγκη για παρέμβαση

Παρά την καταγγελία του, ο εργαζόμενος δηλώνει ότι έχει ήδη απευθυνθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία ωστόσο δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια μέχρι στιγμής. Το περιστατικό εγείρει ερωτήματα για το πώς προστατεύονται οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό και πόσο αποτελεσματικοί είναι οι μηχανισμοί ελέγχου σε περιπτώσεις βίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδιά και οικογένεια
Μπορείτε να φτιάξετε το γενεαλογικό σας δέντρο online μέσα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους
Η ψηφιακή πλατφόρμα που επιτρέπει στους πολίτες να αναζητήσουν προγόνους και οικογενειακά στοιχεία με λίγα κλικ
Μπορείτε να φτιάξετε το γενεαλογικό σας δέντρο online μέσα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους
διας
Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία: Νέα δεδομένα ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε
Η διάσημη Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα, η πιο εντυπωσιακή και εμμένουσα καταιγίδα του ηλιακού μας συστήματος, φαίνεται πως βρίσκεται σε φάση μεταβολών...
Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία: Νέα δεδομένα ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε