Thumbnail
Τα παιδιά νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου

Σε μια υπόθεση που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μιας 29χρονης γυναίκας, η οποία φέρεται να έδωσε στα ανήλικα παιδιά της—ηλικίας 14 και 10 ετών—σκευάσματα που περιείχαν ουσίες κάνναβης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα, η οποία εργάζεται σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής, υποστήριξε ότι εντόπισε τα συγκεκριμένα ζελεδάκια σε κοινόχρηστο χώρο του ξενοδοχείου και πίστεψε ότι επρόκειτο για απλές καραμέλες. Χωρίς να έχει συνείδηση του περιεχομένου τους, όπως ισχυρίζεται, τα προσέφερε στα παιδιά της.

Τα δύο ανήλικα μετά την κατανάλωση των ζελεδακίων παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Εκεί, διαπιστώθηκε ότι είχαν καταναλώσει προϊόντα που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης, και κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία τους στην Παιδιατρική Κλινική.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση της υγείας των παιδιών είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, η οποία ερευνά όλες τις πτυχές του περιστατικού, καθώς και την προέλευση των σκευασμάτων που κατέληξαν στα χέρια της 29χρονης. Εξετάζεται αν υπήρξε αμέλεια, άγνοια ή ενδεχόμενη εγκληματική αμέλεια από την πλευρά της μητέρας.

Οι Αρχές θα αναμείνουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ελέγχων για να αποσαφηνιστεί πλήρως η φύση των ουσιών που κατανάλωσαν τα παιδιά και να αξιολογηθούν οι ποινικές ευθύνες της μητέρας, η οποία αντιμετωπίζει ήδη σοβαρές κατηγορίες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση σε κίνδυνο.

Το περιστατικό έρχεται να αναδείξει για ακόμη μία φορά την ανάγκη για αυξημένη προσοχή και αυστηρούς ελέγχους σε προϊόντα που μπορεί να φέρουν ελκυστικές μορφές, όπως γλυκίσματα, αλλά περιέχουν επικίνδυνες ουσίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο μαθητής Νικόλαος Ελευθέριος Καραμπουρούνης που κέρδισε υποτροφία
Λευκάδα: Μαθητής που πήγαινε σχολείο με καΐκι κερδίζει υποτροφία αριστείας 6.000 ευρώ
Ο Νικόλαος Ελευθέριος Καραμπουρούνης συγκινεί: Η δικαίωση ενός μαθητή που νίκησε τα 40 «απαγορευτικά» και εισήχθη στην Πληροφορική Βιοϊατρικής
Λευκάδα: Μαθητής που πήγαινε σχολείο με καΐκι κερδίζει υποτροφία αριστείας 6.000 ευρώ
frouta
Το φρούτο που «χτυπά» το κοιλιακό λίπος – Ένα την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά
Νέα έρευνα δείχνει ότι το αβοκάντο συμβάλλει στη μείωση του επικίνδυνου σπλαχνικού λίπους, κυρίως στις γυναίκες
Το φρούτο που «χτυπά» το κοιλιακό λίπος – Ένα την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά
autokinito
Προσοχή στους οδηγούς: Πρόστιμο αν λείπει αυτό το εξάρτημα από το αυτοκίνητο
Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις αντιολισθητικές αλυσίδες και πότε επιβάλλεται το πρόστιμο των 80 ευρώ
Προσοχή στους οδηγούς: Πρόστιμο αν λείπει αυτό το εξάρτημα από το αυτοκίνητο