Σουτζουκάκια
Μάθετε πώς να φτιάξετε τα παραδοσιακά σουτζουκάκια που ξεχωρίζουν για τη γεύση τους

Μια παραδοσιακή συνταγή, που απολαμβάνουμε όλο το χρόνο! Από τις πλέον αγαπημένες γεύσεις, μαγειρεύεται με πάρα πολλούς τρόπους.

Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει το μυστικό της για το πως να δίνει στα σουτζουκάκια μια δική της ξεχωριστή γεύση.

Τι ξεχωρίζει όμως τα σμυρναίικα σουτζουκάκια από οποιαδήποτε αντίστοιχη συνταγή…Φυσικά τα μπαχαρικά, άν τα σουτζουκάκια δεν περιέχουν κύμινο και λίγη κανέλα, δεν είναι σουτζουκάκια σμυρναίικα! (Οπως επίσης το καλό ξύδι και το λίγο κόκκινο κρασί)

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Υλικά:

Για τα σουτζουκάκια.

700γρ κιμά (ανάμεικτος)

3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,  βουτηγμένες  σε λίγο κρασί κατά προτίμηση κόκκινο

2 αυγά

1 φλυτζ.τσαγ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουτ.σούπας ξύδι

1 κουτ.γλυκού κύμινο

3-4 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ.γλυκού ζάχαρη

Λίγη κανέλα  για το πλάσιμο και για τη σάλτσα

αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

Σάλτσα:

4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες(

2 κρεμμύδια τριμμένα

1 κουτ.γλυκού ζάχαρη

 3-4 κόκκους μπαχάρι

λάδι, αλάτι (κατά βούληση)

λίγο κύμινο (1/2 κουτ.γλυκού)

λίγο κόκκινο κρασάκι και σκόρδο κατά βούληση!!!

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τον κιμά (αφού ενώσουμε καλά τα υλικά με τους κιμάδες, να αφήσουμε το μείγμα να σταθεί, τουλάχιστον για 1 ώρα  για να ανακατευτούν τα αρώματα και οι γεύσεις.)  και πλάθουμε τα σουτζουκάκια βουτώντας τα χέρια σε κρασί ή ξύδι και τα τηγανίζουμε.

Θέλει σιγανή φωτιά και όχι πολύ τηγάνισμα!

Στο φούρνο έχουμε βάλει σε ένα ταψί τη ντομάτα ,το κρεμμύδι, λίγο από το λάδι που τα τηγανίσαμε ,λίγο κόκκινο κρασάκι,λίγο κύμινο, το σκόρδο, την κανέλα, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το μπαχάρι να βράσει.Τα σουτζουκάκια τα βάζουμε στο ταψί της σάλτσας που ήδη είναι καυτή και έτσι δεν σκάνε. Φροντίζουμε  κάθε τόσο να ανοίγουμε το φούρνο και να τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να δέσουν .Έτσι γίνονται ζουμερά.(Ολη η διαδικασία μπορεί να γίνει και στην κατσαρόλα εάν θέλετε)

Μυστικά:

-Οχι κρεμμύδι στον κιμά!

-Η σάλτσα να δέσει!

Αποτέλεσμα εικόνας

Σερβίρονται με ρύζι , αλλά και με τηγανιτές πατάτες, ή χυλοπίτες, ή πουρέ,

Καλή επιτυχία!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αλλάζει στα σχολεία από Σεπτέμβριο: Τα νέα μαθήματα του 2025-2026

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγγελική Μπαρμπαγιάννη
«Με λένε Αγγελική και ήμουν ένα βήμα πριν το τέλος» – Η σπαρακτική εξομολόγηση μιας γυναίκας που πάλεψε για τη ζωή της με κάθε ανάσα
Από το χείλος του θανάτου στη ζωή: Η απίστευτη μάχη μιας γυναίκας από τη Λάρισα που νίκησε χάρη σε μεταμόσχευση πνευμόνων (vid)
«Με λένε Αγγελική και ήμουν ένα βήμα πριν το τέλος» – Η σπαρακτική εξομολόγηση μιας γυναίκας που πάλεψε για τη ζωή της με κάθε ανάσα
Εργοστάσιο στη Λάρισα
Απίστευτη αύξηση κεφαλαίου: Η εταιρεία που εκτοξεύει το μετοχικό της κεφάλαιο από 100.000 στα 19,5 εκατ. ευρώ!
Από τα 100.000 ευρώ στα 19,5 εκατομμύρια – Μεγάλη αύξηση κεφαλαίου για το νέο εργοστάσιο φυσικού αερίου
Απίστευτη αύξηση κεφαλαίου: Η εταιρεία που εκτοξεύει το μετοχικό της κεφάλαιο από 100.000 στα 19,5 εκατ. ευρώ!
asep diagonismos graptos
ΑΣΕΠ 2025: Ποιες ειδικότητες «σπάνε» ταμεία και έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση!
Ανακαλύψτε τις ειδικότητες με τις περισσότερες θέσεις στο δημόσιο τομέα φέτος και τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε αίτηση για να αυξήσετε τις...
ΑΣΕΠ 2025: Ποιες ειδικότητες «σπάνε» ταμεία και έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση!