Υλικά:
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
750 γραμμάρια φρέσκες, ώριμες φράουλες
1 κεσεδάκι γιαούρτι (περίπου 200 γραμμάρια)
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Αρχικά, επιλέξτε φράουλες που είναι ζουμερές, ώριμες και έντονα κόκκινες για καλύτερη γεύση και άρωμα. Πλύντε και καθαρίστε τις καλά.
Χτυπήστε την κρέμα γλακτος με το μίξερ μέχρι να αποκτήσει σταθερή και αφράτη υφή, που σχηματίζει απαλά κορυφές.
Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε τις φράουλες μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.
Στον πουρέ προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια, ενσωματώστε το γιαούρτι.
Ανακατέψτε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος με το μείγμα φράουλας-γιαουρτιού, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ώστε να διατηρηθεί ο όγκος και η αφράτη υφή.
Αν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το μείγμα μέσα και αφήστε τη να δουλέψει μέχρι το παγωτό να παγώσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Χτυπήστε το με μίξερ χειρός μετά από 30 λεπτά για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 3-4 φορές για να πετύχετε βελούδινη υφή.
Προαιρετικές προσθήκες:
Για να δώσετε μια ιδιαίτερη νότα, μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μισό κουταλάκι από αλεσμένα μπαχαρικά όπως γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο ή λίγο τζίντζερ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ανακαλείται το πιο διάσημο τρόφιμο στον κόσμο – Είναι γεμάτο στα φυτοφάρμακα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ