Υλικά:
300 γρ. μπισκότα (π.χ. digestive), θρυμματισμένα
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κονσέρβα καραμέλας (dulce de leche ή ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο)
3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
Σαντιγί (έτοιμη ή σπιτική)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, αναμειγνύονται τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Το μείγμα πιέζεται στον πάτο ενός ταψιού ή μιας φόρμας, ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Αν υπάρχει χρόνος, τοποθετείται στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σφίξει.
Μόλις η βάση παγώσει, απλώνεται προσεκτικά από πάνω η καραμέλα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή σπάτουλας. Η στρώση αυτή μπορεί επίσης να τοποθετηθεί για λίγη ώρα στην κατάψυξη ώστε να δέσει καλύτερα.
Οι φέτες μπανάνας τοποθετούνται σε μία ομοιόμορφη στρώση πάνω από την καραμέλα και καλύπτονται με σαντιγί. Η επιφάνεια λειαίνεται και, για έξτρα γεύση, μπορεί να προστεθεί τριμμένη σοκολάτα, κακάο ή λίγη καραμέλα ακόμη.
Το μπανόφι διατηρείται στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί. Όσο περισσότερο παγώσει, τόσο καλύτερη η υφή και η γεύση του.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ