noodles
Νουντλς, γαρίδες και λαχανικά δένουν αρμονικά με μια πλούσια σάλτσα καρύδας και τσίλι, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και χρώματα.

Υλικά:
250 γρ. νουντλς

3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο

1 συσκευασία baby corn

1 φέτα κίτρινης κολοκύθας, κομμένη σε κυβάκια

1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες

1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες

1 κουταλιά πάστα ή σκόνη κάρυ

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

12 καθαρισμένες γαρίδες

250 γρ. φρέσκα πράσινα φασολάκια

1 συσκευασία σάλτσα καρύδας και τσίλι (π.χ. Knorr)

Φρέσκος κόλιανδρος

Λάιμ

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο γουόκ ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο (λιωμένο ή ψιλοκομμένο) και την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα baby corn και τα φασολάκια και αφήνουμε τα λαχανικά να μαγειρευτούν ελαφρώς. Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και την ανακατεύουμε καλά μέσα στο γουόκ, ώστε να απελευθερώσει όλα τα αρώματά της.

Έπειτα, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα νουντλς και δύο φλιτζάνια βραστό νερό, ανακατεύοντας καλά ώστε να βράσουν για 3 λεπτά.

Μόλις τα νουντλς μαλακώσουν, προσθέτουμε τη σάλτσα καρύδας και τσίλι και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Σε αυτό το στάδιο το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό και γεμάτο γεύση.

Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μπολ με κομμάτια λάιμ στο πλάι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patates_1.jpg
Πατάτες στην κατάψυξη: Γιατί οι ειδικοί συνιστούν να το αποφεύγουμε
Πολλοί καταναλωτές συνηθίζουν να βάζουν τις πατάτες στην κατάψυξη για μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, αυτή η πρακτική...
Πατάτες στην κατάψυξη: Γιατί οι ειδικοί συνιστούν να το αποφεύγουμε