noodles
Νουντλς, γαρίδες και λαχανικά δένουν αρμονικά με μια πλούσια σάλτσα καρύδας και τσίλι, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και χρώματα.

Υλικά:
250 γρ. νουντλς

3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο

1 συσκευασία baby corn

1 φέτα κίτρινης κολοκύθας, κομμένη σε κυβάκια

1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες

1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες

1 κουταλιά πάστα ή σκόνη κάρυ

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

12 καθαρισμένες γαρίδες

250 γρ. φρέσκα πράσινα φασολάκια

1 συσκευασία σάλτσα καρύδας και τσίλι (π.χ. Knorr)

Φρέσκος κόλιανδρος

Λάιμ

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο γουόκ ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο (λιωμένο ή ψιλοκομμένο) και την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα baby corn και τα φασολάκια και αφήνουμε τα λαχανικά να μαγειρευτούν ελαφρώς. Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και την ανακατεύουμε καλά μέσα στο γουόκ, ώστε να απελευθερώσει όλα τα αρώματά της.

Έπειτα, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα νουντλς και δύο φλιτζάνια βραστό νερό, ανακατεύοντας καλά ώστε να βράσουν για 3 λεπτά.

Μόλις τα νουντλς μαλακώσουν, προσθέτουμε τη σάλτσα καρύδας και τσίλι και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Σε αυτό το στάδιο το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό και γεμάτο γεύση.

Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μπολ με κομμάτια λάιμ στο πλάι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρέας
Πόσο συχνά καταναλώνουν κρέας οι πιο μακρόβιοι άνθρωποι του πλανήτη;
Ο Dan Buettner, κορυφαίος ερευνητής της μακροζωίας και δημιουργός της θεωρίας των Μπλε Ζωνών, εξηγεί τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τη μεγάλη...
Πόσο συχνά καταναλώνουν κρέας οι πιο μακρόβιοι άνθρωποι του πλανήτη;
ΩΝΑΣΕΙΑ
Νέα Ωνάσεια σχολεία: Ποια συγκροτήματα «αφαιρέθηκαν» από το πρόγραμμα – Οι τελικές αλλαγές για το 2026-27
Στο δημοσιευμένο ΦΕΚ δεν περιλαμβάνεται αναλυτικός κατάλογος με τα σχολεία που αφαιρέθηκαν από το πρόγραμμα. Η πολιτική ηγεσία επέλεξε να ανακοινώσει...
Νέα Ωνάσεια σχολεία: Ποια συγκροτήματα «αφαιρέθηκαν» από το πρόγραμμα – Οι τελικές αλλαγές για το 2026-27
καζακσταν
Ασύλληπτες σκηνές (βίντεο): Οδηγός έκανε «κολιές» με αυτοκίνητο και γκρέμισε 12μετρο χριστουγεννιάτικο δέντρο
Σε μία από τις απότομες στροφές, το όχημα χάνει τον έλεγχο και προσκρούει απευθείας στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους περίπου 12 μέτρων, το οποίο...
Ασύλληπτες σκηνές (βίντεο): Οδηγός έκανε «κολιές» με αυτοκίνητο και γκρέμισε 12μετρο χριστουγεννιάτικο δέντρο