glyko
Αυτό το μοναδικό τσιζκέικ συνδυάζει την πλούσια κρέμα με καραμελωμένα μήλα και τραγανή βρώμη, δημιουργώντας ένα γλυκό που δύσκολα θα αντισταθεί κανείς.

Υλικά:
250 γρ. μπισκότα digestive

120 γρ. λιωμένο και κρύο βούτυρο

1/4 κ.γ. κανέλα

3 ξινόμηλα

60 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

20 γρ. βούτυρο

500 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

100 γρ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι

120 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γρ. νιφάδες βρώμης

60 γρ. ζάχαρη

80 γρ. παγωμένο βούτυρο (κομμένο σε μικρούς κύβους)

1/2 κ.γ. κανέλα

2 πρέζες μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Τρίψτε τα μπισκότα σε λεπτή σκόνη στον πολυκόφτη. Προσθέστε την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο. Απλώστε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση (20-22 εκ.), πιέζοντας το καλά στον πάτο και στα τοιχώματα με ένα ποτήρι. Ψήστε τη βάση στους 170°C με αέρα για 10 λεπτά.

Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε χοντρές φέτες. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε τα μήλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού και αφήστε τη να κάτσει για 5 λεπτά. Σε μεγαλύτερο μπολ, βάλτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και δουλέψτε τα με σπάτουλα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα) και στη συνέχεια τη βανίλια και το μείγμα της κρέμας γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίξτε τη γέμιση στη μισοψημένη βάση μπισκότου. Τοποθετήστε από πάνω τα καραμελωμένα μήλα και περιχύστε με όση καραμέλα έχει απομείνει στο τηγάνι.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά για το crumble και δουλέψτε τα με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν μικρά κομματάκια σαν τρίμμα μπισκότου. Πασπαλίστε το crumble πάνω από τα μήλα.

Ψήστε το τσιζκέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η γέμιση.

Αφήστε το γλυκό να κρυώσει τελείως πριν το τοποθετήσετε στο ψυγείο ώστε να παγώσει καλά και να κόβεται εύκολα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρέας
Πόσο συχνά καταναλώνουν κρέας οι πιο μακρόβιοι άνθρωποι του πλανήτη;
Ο Dan Buettner, κορυφαίος ερευνητής της μακροζωίας και δημιουργός της θεωρίας των Μπλε Ζωνών, εξηγεί τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τη μεγάλη...
Πόσο συχνά καταναλώνουν κρέας οι πιο μακρόβιοι άνθρωποι του πλανήτη;
ΩΝΑΣΕΙΑ
Νέα Ωνάσεια σχολεία: Ποια συγκροτήματα «αφαιρέθηκαν» από το πρόγραμμα – Οι τελικές αλλαγές για το 2026-27
Στο δημοσιευμένο ΦΕΚ δεν περιλαμβάνεται αναλυτικός κατάλογος με τα σχολεία που αφαιρέθηκαν από το πρόγραμμα. Η πολιτική ηγεσία επέλεξε να ανακοινώσει...
Νέα Ωνάσεια σχολεία: Ποια συγκροτήματα «αφαιρέθηκαν» από το πρόγραμμα – Οι τελικές αλλαγές για το 2026-27
καζακσταν
Ασύλληπτες σκηνές (βίντεο): Οδηγός έκανε «κολιές» με αυτοκίνητο και γκρέμισε 12μετρο χριστουγεννιάτικο δέντρο
Σε μία από τις απότομες στροφές, το όχημα χάνει τον έλεγχο και προσκρούει απευθείας στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους περίπου 12 μέτρων, το οποίο...
Ασύλληπτες σκηνές (βίντεο): Οδηγός έκανε «κολιές» με αυτοκίνητο και γκρέμισε 12μετρο χριστουγεννιάτικο δέντρο