Αφράτα κεκάκια με γεύση φράουλα και κρεμώδη επικάλυψη βουτύρου, που θα γίνουν το γλυκό highlight κάθε περίστασης. Η παρασκευή τους είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά και για αρχάριους. Στολίστε τα με φρέσκιες φράουλες και απολαύστε τα με έναν καφέ ή προσφέρετέ τα ως γλυκό σε γιορτές και συγκεντρώσεις.
Υλικά για τη Συνταγή
1 ¾ φλιτζανιού αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια τσιμπιά αλάτι
2/3 φλιτζανιού καλής ποιότητας βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
2/3 φλιτζανιού φρέσκο γάλα, πλήρες
½ φλιτζάνι γιαούρτι, με γεύση και κομματάκια φράουλας
Για τη βουτυρόκρεμα
¾ φλιτζανιού βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
¼ φλιτζανιού φρέσκιες φράουλες, λιωμένες με το πιρούνι
Φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φέτες για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.
2.Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα σε μεσαία ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει λίγο. Προσθέστε τα αυγά στη χαμηλή ταχύτητα, ρίχνοντάς τα ένα – ένα μέχρι να ενσωματωθούν. Ανά τακτά διαστήματα καθαρίζετε με μια σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ.
3.Προσθέστε τα στεγνά υλικά και ενσωματώστε τα καλά, τμηματικά μαζί με το γάλα και το γιαούρτι και μόλις ομογενοποιηθούν, σταματήστε το χτύπημα για να μην κόψει το μίγμα.
4.Με ένα σκούπ παγωτού γεμίστε τις χάρτινες θήκες για κάπ κέικς που έχετε τοποθετήσει στις φόρμες , μέχρι τα 2\3 τους. Ψήστε για 20-25 λεπτά ή κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας. Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
5.Για τη βουτυρόκρεμα, αφρατέψτε στο μίξερ το βούτυρο και το εκχύλισμα και βάλτε την αχνοζάχαρη, όχι μεμιάς αλλά σιγά-σιγά στη χαμηλή ταχύτητα. Τελευταίες βάλτε τις φράουλες στη μεσαία ταχύτητα. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με το κουτάλι, γαρνίρετε τα κεκάκια, διακοσμήστε με φρέσκιες φράουλες και απολαύστε.
Συμβουλή
Η μέτρηση έγινε με φλιτζάνι 250 ml.
Πηγή: topontiki.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 3/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ