Στο ψυγείο, με τη σωστή προετοιμασία
Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα μυρωδικά μέσα στις επόμενες ημέρες, ακολουθήστε μια απλή τεχνική συντήρησης:
Πλύνετε καλά τα φύλλα για να απομακρύνετε χώματα και υπολείμματα.
Στεγνώστε τα απαλά με χαρτί κουζίνας ή καθαρή πετσέτα. Όσο πιο στεγνά, τόσο το καλύτερο.
Τυλίξτε τα μέσα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα σε πλαστική σακούλα ή δοχείο τροφίμων που κλείνει καλά.
Βάλτε τα στο ψυγείο, ιδανικά στο συρτάρι των λαχανικών.
Με αυτή τη μέθοδο, τα μυρωδικά διατηρούνται τραγανά και αρωματικά για έως και 5 ημέρες. Επιπλέον, επειδή είναι ήδη καθαρισμένα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε άμεσα σε σαλάτες, σάλτσες ή άλλα πιάτα χωρίς κόπο.
Στην κατάψυξη για ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια
Για όσους θέλουν να έχουν πάντα διαθέσιμα μυρωδικά, ακόμα και εκτός εποχής, η κατάψυξη είναι η ιδανική λύση.
Ξεκινήστε πλένοντας και στεγνώνοντας καλά τα βότανα.
Ψιλοκόψτε τα (μαζί με τα κοτσάνια τους, αν επιθυμείτε) και χωρίστε τα ανά είδος.
Φυλάξτε τα σε ειδικά σακουλάκια κατάψυξης που κλείνουν αεροστεγώς.
Μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε σε παγοθήκες, μια μέθοδος ιδιαίτερα βολική για τη μαγειρική. Γεμίστε τις θήκες με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και προσθέστε λίγο νερό ή ελαιόλαδο. Αφού παγώσουν, φυλάξτε τους κύβους σε σακουλάκι στην κατάψυξη. Έτσι, θα έχετε μικρές, έτοιμες δόσεις για σούπες, σάλτσες και μαγειρευτά.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, το σέλινο και ο άνηθος καταψύχονται εξαιρετικά. Ο δυόσμος διατηρεί το άρωμά του, αν και ενδέχεται να αλλάξει λίγο στο χρώμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 28/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ