Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της αρπαγής βρέφους που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Μαΐου στην Ομόνοια, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών και έντονη ανησυχία στην κοινή γνώμη.
Το μόλις τριών μηνών βρέφος εντοπίστηκε λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μέσα σε μαύρη σακούλα και πεσμένο δίπλα από κάδο απορριμμάτων, έξω από το Συμμαχικό Πολεμικό Νεκροταφείο Φαλήρου, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στον Άλιμο.
Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, και το μωρό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για εξετάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, γεγονός που καθησύχασε τους γονείς και τις Αρχές.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η γυναίκα που εντόπισε το βρέφος περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη στιγμή του εντοπισμού:
«Το μωρό ήταν κάτω από φυτά, μπρούμυτα, ντυμένο με το φορμάκι του και έκλαιγε πολύ. Το ακουμπήσαμε πάνω σε κάτι καρέκλες, ρίξαμε νερό για να το συνεφέρουμε, γιατί έβγαζε αφρούς.»
Πώς έγινε η αρπαγή του βρέφους στην Ομόνοια
Σύμφωνα με πληροφορίες του ο φερόμενος ως δράστης προσέγγισε ηλικιωμένη συγγενή του βρέφους μέσα σε σούπερ μάρκετ της περιοχής, προσφέροντάς της βοήθεια για την αγορά βρεφικών ειδών. Εκμεταλλευόμενος μια στιγμή απροσεξίας, άρπαξε το βρέφος και εξαφανίστηκε.
Η Αστυνομία διεξάγει εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη και την αποκάλυψη των κινήτρων πίσω από την απαγωγή. Οι Αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ