Νίκος Ρωμανός

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε την παράταση της κράτησης του Νίκου Ρωμανού και τεσσάρων ακόμη συγκατηγορουμένων του για έξι επιπλέον μήνες, σε μία υπόθεση που συνεχίζει να προκαλεί έντονο δημόσιο ενδιαφέρον.

Το δικαστικό συμβούλιο, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελικής αρχής, έκρινε ότι οι ύποπτοι θα πρέπει να παραμείνουν έγκλειστοι, επικαλούμενο ως βασικό επιχείρημα τα ευρήματα από το διαμέρισμα-κλειδί, όπου εντοπίστηκε σακούλα που φέρεται να συνδέεται με την επίμαχη ενέργεια. Τα αποτυπώματα των κατηγορουμένων βρέθηκαν επάνω της, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως κρίσιμο επιβαρυντικό στοιχείο.

Η ανακριτική διαδικασία για τη έκρηξη στους Αμπελόκηπους δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, εκκρεμούν κρίσιμες εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες ενδέχεται να ρίξουν περισσότερο φως στα γεγονότα.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ότι η υπόθεση δεν είναι ώριμη για παραπομπή, και ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι αναμένεται να κληθούν εκ νέου για συμπληρωματικές απολογίες, όταν συγκεντρωθεί όλο το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό.

Μέχρι την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας και τη διαμόρφωση της τελικής εισαγγελικής πρότασης, οι έξι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν προφυλακισμένοι. Το δικαστικό σώμα επικαλείται την ανάγκη αποτροπής ενδεχόμενης φυγοδικίας και τη σοβαρότητα του εγκλήματος ως επιπρόσθετους λόγους που καθιστούν επιβεβλημένη την παράταση.

Η υπόθεση συνεχίζει να παρακολουθείται στενά από νομικούς και πολιτικούς παρατηρητές, καθώς η τελική της έκβαση ενδέχεται να δημιουργήσει δεδικασμένα με ευρύτερη σημασία στον χειρισμό παρόμοιων υποθέσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται στα ελληνικά η «ντομάτα»;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Βλάσης
Καταγγελίες για αδιαφάνεια και καθυστερήσεις στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ – Τι απαντά ο Κωνσταντίνος Βλάσης
Καταγγελίες για αδιαφάνεια στις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ – Η απάντηση του υφυπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Βλάση
Καταγγελίες για αδιαφάνεια και καθυστερήσεις στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ – Τι απαντά ο Κωνσταντίνος Βλάσης
opekepe.jpg
Ένοχοι οι 13 κατηγορούμενοι στη Φθιώτιδα για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Φυλάκιση από 6 έως 40 μήνες
Σε τέσσερις καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ οι ποινές κυμάνθηκαν από 6 έως 40 μήνες φυλάκισης
Ένοχοι οι 13 κατηγορούμενοι στη Φθιώτιδα για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Φυλάκιση από 6 έως 40 μήνες
ypaith
Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία: Κύρωση αξιολογικού πίνακα υποψήφιων εκπαιδευτικών
Κύρωση τελικού αξιολογικού πίνακα κατάταξης υποψήφιων εκπαιδευτικών για τοποθέτηση με θητεία στα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία: Κύρωση αξιολογικού πίνακα υποψήφιων εκπαιδευτικών