Μέλι
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κατανάλωση μελιού

Περισσότερο από μια απλή γλυκαντική ουσία, το μέλι αποτελεί έναν φυσικό διατροφικό «θησαυρό» που προσφέρει πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, υποστηρίζει την υγιή λειτουργία της καρδιάς και διευκολύνει την πέψη.

Παρά τα πλεονεκτήματά του, το μέλι δεν είναι κατάλληλο για όλους. Ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων – όπως τα βρέφη κάτω του ενός έτους ή άτομα με συγκεκριμένες ιατρικές παθήσεις – θα πρέπει να το αποφεύγουν, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε μέλι 

  • Παιδιά κάτω των 12 μηνών
  • Άτομα με αλλεργία στο μέλι
  • Άτομα με διαβήτη
  • Άτομα με ουρική αρθρίτιδα

Πολλά οφέλη

Το μέλι είναι μία θρεπτική τροφή που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο είναι καλό να καταναλώνεται με μέτρο και προσοχή.

Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να συμβουλεύεται κανείς τον γιατρό του σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και κατά πόσο μπορεί να καταναλώσει μέλι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιονιο
Ο Υφ.Υγείας βράβευσε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για τη διαχρονική στήριξή του στον Κοι.Σ.Π.Ε Κέρκυρας
Η βράβευση απονεμήθηκε από τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο, στον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο,
Ο Υφ.Υγείας βράβευσε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για τη διαχρονική στήριξή του στον Κοι.Σ.Π.Ε Κέρκυρας