Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας υπενθυμίζει τη σημασία της τήρησης βασικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας κατά την προετοιμασία του πασχαλινού τραπεζιού. Στόχος είναι η αποφυγή τροφικών δηλητηριάσεων και η προστασία της δημόσιας υγείας.
Ασφαλείς Αγορές
Επιλέγετε φρέσκα τρόφιμα από αξιόπιστους και ελεγχόμενους προμηθευτές.
Ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης και τη σωστή αποθήκευση στο κατάστημα.
Τα κρέατα πρέπει να είναι σε ψυχόμενες προθήκες, χωρίς έκθεση σε σκόνη ή μικρόβια.
Αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής φέρουν τυρκουάζ σφραγίδα, ενώ αυτά από τρίτες χώρες καστανή.
Κατά την Προετοιμασία
Πλένετε τακτικά τα χέρια και χρησιμοποιείτε καθαρά σκεύη και επιφάνειες.
Μαγειρεύετε το κρέας και τα πουλερικά σε σωστές θερμοκρασίες, ώστε να εξουδετερωθούν τα βακτήρια.
Καθαρίστε καλά μετά το μαγείρεμα τις επιφάνειες και τα εργαλεία κουζίνας.
Προμήθεια Αυγών & Σοκολατένιων Αυγών
Ελέγχετε τις ημερομηνίες ωοτοκίας, συσκευασίας και λήξης.
Διατηρείτε τα αυγά σε δροσερό περιβάλλον.
Προσέχετε τα σοκολατένια αυγά που προορίζονται για παιδιά – να έχουν αναγραφόμενη σύνθεση και ημερομηνία λήξης.
Αποφύγετε σοκολατένια αυγά που περιέχουν μικρά παιχνίδια – υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.
Χρήση Βαφών για Αυγά
Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένες διακοσμητικές βαφές.
Βάφετε μόνο αυγά με άθικτο τσόφλι, και σύμφωνα με τις οδηγίες στις συσκευασίες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ