ηλεκτρονικά παιχνίδια
Έφηβος αυτοκτόνησε γιατί απέτυχε στις εξετάσεις, τις οποίες τελικά είχε περάσει

Ένας 17χρονος, ο Άλεξ Χένσο, αυτοκτόνησε μετά από την αποτυχία του στις εξετάσεις μαθηματικών του GCSE, ενώ την επόμενη ημέρα αποκαλύφθηκε ότι τελικά είχε περάσει τις εξετάσεις του. Ο Άλεξ, γνωστός για τις επιδόσεις του ως gamer, είχε προγραμματίσει μια σειρά από σχέδια για το μέλλον του, όπως μια επίσκεψη στην Ιαπωνία και πρακτική άσκηση σε εταιρεία σχεδίασης παιχνιδιών.

Η αυτοκτονία του συνέβη μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την αγωνία του για μια παρουσίαση που θα έπρεπε να κάνει στην τάξη του. Παρά την αποτυχία του, τα αποτελέσματα αναθεωρήθηκαν και αποδείχθηκε ότι είχε περάσει την εξέταση, κάτι που ανακάλυψε η οικογένειά του την επόμενη ημέρα.

Η ιατροδικαστής της περιοχής ανέφερε ότι, αν και ο Άλεξ δεν είχε δείξει κανένα σημάδι αυτοκτονίας και ήταν γνωστός για τις επιτυχίες του και τις προσωπικές του δυσκολίες, η πράξη του ήταν «αυθόρμητη» και δεν μπορούσε να είχε προβλεφθεί. Η αιτία θανάτου καταγράφηκε ως «συνθλιπτική πίεση του λαιμού λόγω συνδέσμου».

Η οικογένεια του Άλεξ, μέσω δηλώσεων, εξέφρασε την απώλεια και την θλίψη τους, με τη μητέρα του να θυμάται τον Άλεξ ως έναν ευτυχισμένο και ανυπόμονο νέο, ενώ ο πατέρας του τόνισε τη στενή σχέση τους και την έλλειψη ενδείξεων για την τραγική του απόφαση.

Ωστόσο, ο έφηβος δεν άφησε κανένα σημείωμα και έτσι η υπεύθυνη για την περιοχή ιατροδικαστής του Χάμπσαϊρ, Ρόζαμουντ Ρόουντς-Κεμπ, ανέφερε ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί έκανε αυτή την «παρορμητική πράξη».

Καταλήγοντας στην απόφαση της αυτοκτονίας, η Ρόζαμουντ Ρόουντς-Κεμπ είπε στην οικογένεια ότι δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσαν να κάνουν, για να «προβλέψουν ή να αποτρέψουν» τον θάνατο.

Είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν προφανές ότι ο Άλεξ Χένσο ήταν εξαιρετικά ταλαντούχος στα μαθήματα που παρακολουθούσε και είχε πιθανότητες για μια λαμπρή μελλοντική καριέρα στον τομέα που είχε επιλέξει, καθώς βρισκόταν συχνά στην κορυφή των 10 καλύτερων gamers στον κόσμο. Για κάποιον λόγο, όμως, τον οποίο δεν θα μάθουμε ποτέ, αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του στις 10 Σεπτεμβρίου 2024. Ο Άλεξ είχε τεράστιες δυσκολίες, καθώς υπέφερε από διάφορες φυσικές και νευρολογικές καταστάσεις. Αυτές επηρέασαν όχι μόνο τη φυσική του υγεία, αλλά και την ικανότητά του να κάνει φίλους, και είναι αξιοσημείωτο ότι κατάφερε να προσαρμοστεί σε μια κοινωνία που δεν είναι πάντα τόσο υποστηρικτική όσο θα έπρεπε. Λυπάμαι πολύ για ό,τι τον ώθησε να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή. Είμαι σίγουρη ότι ήταν μια συνειδητή πράξη, για την οποία δεν μπορώ να εξηγήσω τον λόγο, δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Άλεξ θα έκανε κάτι τέτοιο τις ημέρες πριν ή την ημέρα του θανάτου του. Ήταν μια αυθόρμητη πράξη που δεν θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί ή να αποτραπεί από την οικογένειά του. Δυστυχώς, διαπιστώθηκε ότι ο Άλεξ πέθανε στο σπίτι του και είναι σαφές ότι τερμάτισε τη ζωή του με πρόθεση, η απόφαση είναι αυτοκτονία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep diagonismos
ΑΣΕΠ: Τι αλλάζει στις προσλήψεις στο Δημόσιο για τρίτεκνους και πολύτεκνους
Τριτεκνία και Πολυτεκνία: Έρχεται εξίσωση δικαιωμάτων – Νέες ρυθμίσεις για παροχές και προσλήψεις στο Δημόσιο
ΑΣΕΠ: Τι αλλάζει στις προσλήψεις στο Δημόσιο για τρίτεκνους και πολύτεκνους
pisina.jpg
Ρόδος: Πώς χάθηκε το τριών ετών κοριτσάκι σε πισίνα καταστήματος - Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης
Ανείπωτη τραγωδία στη Ρόδο: Τρίχρονη νεκρή σε πισίνα καφετέριας – Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης με εντολή εισαγγελέα, τι έδειξε η πρώτη ιατρική εκτίμηση
Ρόδος: Πώς χάθηκε το τριών ετών κοριτσάκι σε πισίνα καταστήματος - Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης
βαθμολογητες
Πανελλήνιες 2025: Ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση μέχρι την Παρασκευή – Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες
Τελική ευθεία για χιλιάδες υποψηφίους – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανακοίνωσης και οι τρόποι ενημέρωσης
Πανελλήνιες 2025: Ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση μέχρι την Παρασκευή – Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες
PANELLADIKES
Πανελλαδικές σήμερα Δευτέρα με μαθήματα ΕΠΑΛ: Το alfavita.gr ενημερώνει πρώτο για τα θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλήνιες 2025 ΕΠΑΛ: Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις στα Στοιχεία Κλιματισμού, τους Κινητήρες Αεροσκαφών και τα Στοιχεία Σχεδιασμού Θερμάνσεων
Πανελλαδικές σήμερα Δευτέρα με μαθήματα ΕΠΑΛ: Το alfavita.gr ενημερώνει πρώτο για τα θέματα και τις απαντήσεις