bakaliaros
Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά που θα κάνει τη διαφορά – Το μυστικό για τέλεια κρούστα και αφράτη σκορδαλιά

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου συνοδεύεται παραδοσιακά από μπακαλιάρο σκορδαλιά, αλλά τι θα λέγατε για την πιο απολαυστική εκδοχή του; Η Ομάδα Live Kitchen και ο σεφ Πάνος Παπαδάκης αποκαλύπτουν το απόλυτο μυστικό για τραγανή κρούστα και αφράτη σκορδαλιά.

Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στο κουρκούτι: ένας αέρινος συνδυασμός υλικών που δημιουργεί ένα χρυσαφένιο, τραγανό περίβλημα, χωρίς να βαραίνει το ψάρι. Ο κουρκουμάς δίνει όχι μόνο χρώμα, αλλά και τραγανότητα, ενώ η τεχνική του στραγγίσματος σε σχάρα – αντί για χαρτί κουζίνας – διατηρεί το αποτέλεσμα αψεγάδιαστο μέχρι την τελευταία μπουκιά.

Όσο για τη σκορδαλιά; Βελούδινη και κρεμώδης, ισορροπεί τέλεια τη γεύση και κάνει το πιάτο ακαταμάχητο. Αν θέλετε να απολαύσετε τον καλύτερο μπακαλιάρο σκορδαλιά της ζωής σας, αυτή η συνταγή είναι ό,τι χρειάζεστε!

Για το μπακαλιάρο

  • 1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος (χωρίς πέτσα και κόκκαλο)

  • αλεύρι γ.ο.χ

Για το κουρκούτι

  • 660 μλ σόδα που πίνουμε (2 κουτάκια)
  • 100 γρ. κορν φλάουρ (3/4 της κούπας)
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντετρ

Για τη σκορδαλιά

  • 700 γρ. πατάτες (3-4 πατάτες)
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. νερό που βράζουν οι πατάτες

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε έναν πολυκόφτη, βάζουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, λευκό ξίδι, νερό που βράζουν οι πατάτες και πολτοποιούμε.
  • Ρίχνουμε τις καυτές πατάτες σε ένα μπολ, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σκόρδου μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
  • Κόβουμε σε ισόπαχες φέτες τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο
  • Για το κουρκούτι, ρίχνουμε σε ένα μπολ σόδα που πίνουμε, αλεύρι, κορνφλάουρ, κουρκουμά, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Πανάρουμε τον μπακαλιάρο πρώτα σε αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε αμέσως σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο πάνω σε σχάρα για να μην παγώσει.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εκτέλεση της συνταγής:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thranio
ΕΕΠ: Ανοίγει η πρόσκληση για νέες θέσεις Ψυχολόγων, Νοσηλευτών και Κοινωνικών Λειτουργών
Υπουργική απόφαση καθορίζει διαδικασία επιλογής Ψυχολόγων, Σχολικών Νοσηλευτών και Κοινωνικών Λειτουργών στα Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και...
ΕΕΠ: Ανοίγει η πρόσκληση για νέες θέσεις Ψυχολόγων, Νοσηλευτών και Κοινωνικών Λειτουργών
ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί: Σοβάδες, κοντέινερ και πλημμυρισμένα προαύλια: Η πραγματικότητα στα σχολεία της Κεφαλονιάς
Εκπαιδευτικοί της Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταγγέλλουν την κυβερνητική επίσκεψη ως επικοινωνιακή προπαγάνδα – «Απαιτούνται λύσεις, όχι βιτρίνες»
Εκπαιδευτικοί: Σοβάδες, κοντέινερ και πλημμυρισμένα προαύλια: Η πραγματικότητα στα σχολεία της Κεφαλονιάς
καιρός βροχές
Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά έντονα φαινόμενα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ έως την Πέμπτη
Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα
Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά έντονα φαινόμενα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ έως την Πέμπτη
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Γιατί οι Μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις καθυστερούν στην υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης;
​​​​​​​Η χαμηλή ψηφιακή ωριμότητα, η έλλειψη στρατηγικής και ο φόβος της καινοτομίας κρατούν την Ελλάδα πίσω στη νέα τεχνολογική εποχή
Γιατί οι Μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις καθυστερούν στην υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης;