bakaliaros
Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά που θα κάνει τη διαφορά – Το μυστικό για τέλεια κρούστα και αφράτη σκορδαλιά

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου συνοδεύεται παραδοσιακά από μπακαλιάρο σκορδαλιά, αλλά τι θα λέγατε για την πιο απολαυστική εκδοχή του; Η Ομάδα Live Kitchen και ο σεφ Πάνος Παπαδάκης αποκαλύπτουν το απόλυτο μυστικό για τραγανή κρούστα και αφράτη σκορδαλιά.

Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στο κουρκούτι: ένας αέρινος συνδυασμός υλικών που δημιουργεί ένα χρυσαφένιο, τραγανό περίβλημα, χωρίς να βαραίνει το ψάρι. Ο κουρκουμάς δίνει όχι μόνο χρώμα, αλλά και τραγανότητα, ενώ η τεχνική του στραγγίσματος σε σχάρα – αντί για χαρτί κουζίνας – διατηρεί το αποτέλεσμα αψεγάδιαστο μέχρι την τελευταία μπουκιά.

Όσο για τη σκορδαλιά; Βελούδινη και κρεμώδης, ισορροπεί τέλεια τη γεύση και κάνει το πιάτο ακαταμάχητο. Αν θέλετε να απολαύσετε τον καλύτερο μπακαλιάρο σκορδαλιά της ζωής σας, αυτή η συνταγή είναι ό,τι χρειάζεστε!

Για το μπακαλιάρο

  • 1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος (χωρίς πέτσα και κόκκαλο)

  • αλεύρι γ.ο.χ

Για το κουρκούτι

  • 660 μλ σόδα που πίνουμε (2 κουτάκια)
  • 100 γρ. κορν φλάουρ (3/4 της κούπας)
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντετρ

Για τη σκορδαλιά

  • 700 γρ. πατάτες (3-4 πατάτες)
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. νερό που βράζουν οι πατάτες

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε έναν πολυκόφτη, βάζουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, λευκό ξίδι, νερό που βράζουν οι πατάτες και πολτοποιούμε.
  • Ρίχνουμε τις καυτές πατάτες σε ένα μπολ, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σκόρδου μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
  • Κόβουμε σε ισόπαχες φέτες τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο
  • Για το κουρκούτι, ρίχνουμε σε ένα μπολ σόδα που πίνουμε, αλεύρι, κορνφλάουρ, κουρκουμά, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Πανάρουμε τον μπακαλιάρο πρώτα σε αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε αμέσως σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο πάνω σε σχάρα για να μην παγώσει.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εκτέλεση της συνταγής:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ THN ΤΑΦΗ ΣΤΟ Α ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Οδυσσέας Ιωάννου: «Πού ήσουνα χθες, Αριστερά μου;» – Η ηχηρή απουσία από την κηδεία του Σαββόπουλου
Ο γνωστός στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός απευθύνει συγκινημένο αλλά αιχμηρό μήνυμα προς τη θεσμική Αριστερά, για την απουσία της από τον...
Οδυσσέας Ιωάννου: «Πού ήσουνα χθες, Αριστερά μου;» – Η ηχηρή απουσία από την κηδεία του Σαββόπουλου
plaisio321321.jpg
Πλαίσιο: 45 νέες προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Δες σε ποιες πόλεις ανοίγουν θέσεις
Η γνωστή αλυσίδα τεχνολογίας επεκτείνεται και αναζητά προσωπικό για καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ιωάννινα
Πλαίσιο: 45 νέες προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Δες σε ποιες πόλεις ανοίγουν θέσεις
κακοκαιρία βροχή
Βροχές, καταιγίδες και… 30άρια! Ο πιο παράξενος Οκτώβριος των τελευταίων ετών
Η ΕΜΥ προειδοποιεί για πρόσκαιρη επιδείνωση με βροχές και θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ, ενώ ο καιρός βελτιώνεται ενόψει της εθνικής εορτής
Βροχές, καταιγίδες και… 30άρια! Ο πιο παράξενος Οκτώβριος των τελευταίων ετών
βαραχος
Ο βάτραχος που “πέταξε”: Το απίθανο πείραμα που ξεκίνησε σαν αστείο και κατέληξε σε Νόμπελ
Αιωρήθηκε σαν να μην υπήρχε βαρύτητα - Το πείραμα με τον βάτραχο και τη δύναμη του μαγνητισμού
Ο βάτραχος που “πέταξε”: Το απίθανο πείραμα που ξεκίνησε σαν αστείο και κατέληξε σε Νόμπελ