άνδρος
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ένα από αυτά τα κρυμμένα «μυστικά» μέσα στα βουνά της Άνδρου είναι και η Γερολίμνη

Ως​ κορυφαίος νησιωτικός περιπατητικός προορισμός προβάλλεται η Άνδρος σε πρόσφατο κατάλογο του Conde Nast Traveler που αναδεικνύει τα καλύτερα Ελληνικά νησιά για το 2025.

Όντας παραθεριστικός προορισμός με διεθνές προφίλ και σταθερά μεγάλη δημοφιλία, οι Κυκλάδες μας έχουν εξοικειώσει με ένα γυμνό νησιωτικό τοπίο, γεμάτο από την υπέροχη αντίθεση που δημιουργείται χάρη στα λευκά τους σπιτάκια και στο απέραντο μπλε του νότιου Αιγαίου.

Όμως, ενώ είναι αλήθεια ότι έτσι έχει το τυπικό κυκλαδίτικο τοπίο, η Άνδρος αποτελεί μια σημαντική εξαίρεση, αφού διαθέτει βουνά και τρεχούμενα νερά, καθώς και καταπληκτική φύση, η οποία δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακή λόγω του μεγέθους του νησιού. Μέσα δε σε αυτήν βρίσκονται και ορισμένα μέρη εκπληκτικού κάλλους, που απαιτούν σημαντικό κόπο και προσπάθεια για να προσεγγιστούν, με αποτέλεσμα να παραμένουν άγνωστα στους περισσότερους.

Ένα από αυτά τα κρυμμένα «μυστικά» μέσα στα βουνά της Άνδρου είναι και η Γερολίμνη. Ωστόσο, όσοι κατάφεραν να φτάσουν ως εδώ μιλάνε για μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Η οποία μπορεί να βάζει δύσκολα στον επίδοξο επισκέπτη, μα οπωσδήποτε τον αποζημιώνει, οδηγώντας τον σε ένα καταπράσινο φυσικό θαύμα των Κυκλάδων γεμάτο με τρεχούμενα νερά, μα και τον δικό του καταρράκτη.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού​ του Δήμου Ανδρου, Νίκος Μουστάκας​, σχολιάζει πως «τα διεθνή έγκυρα ΜΜΕ αναγνωρίζουν την μοναδικότητα και αυθεντικότητα του προορισμού. Η τάση για αναζήτηση ιδιαίτερων προορισμών κερδίζει διαρκώς νέους υποστηρικτές. Για το λόγο αυτό καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια ενημέρωσης στο εξωτερικό  που βρίσκει ​ανταπόκριση».

Κείμενο – Βίντεο: Μπάμπουλης Θεόφιλος

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΚΥ: Επιχορήγηση 4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για το κτίριο στη Βιέννη
ΙΚΥ: Επιχορήγηση 4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για το κτίριο στη Βιέννη
Επισκευάζεται με απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη το εμβληματικό ακίνητο του ΙΚΥ στη Βιέννη με κονδύλια 4 εκατ. ευρώ
ΙΚΥ: Επιχορήγηση 4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για το κτίριο στη Βιέννη
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»
Άλλο ένα επεισόδιο στην δίχως τέλος κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»
akinita_0_0.jpg
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Το κράτος παραχωρεί οικόπεδα, ιδιώτες χτίζουν σύγχρονες κατοικίες και νέοι έως 39 ετών αποκτούν στέγη με μηδενικό ή συμβολικό ενοίκιο
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο