Ακούγεται παράξενο, αλλά το μενού του εστιατορίου δεν είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο που θα αγγίξετε. Στην πραγματικότητα, το δεύτερο πιο βρώμικο αντικείμενο βρίσκεται ακριβώς πάνω στο τραπέζι σας και δεν είναι άλλο από τα δοχεία αλατιού και πιπεριού. Με περίπου 11.600 βακτήρια σε κάθε δοχείο, αυτά τα αντικείμενα είναι γεμάτα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή να αυξήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών, ειδικά κατά την εποχή της γρίπης.
Η καθαριότητα στα εστιατόρια συχνά περιορίζεται στο να σκουπίσουν τα δοχεία με ένα βρεγμένο πανί, χωρίς να απολυμαίνονται σωστά. Επιπλέον, τα μικρόβια που προσκολλούνται σε αυτά τα δοχεία μπορεί να προέρχονται και από τα παιδιά που τα πιάνουν με τα βρώμικα χέρια τους. Για να μειώσετε τους κινδύνους, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον σεφ να καρυκεύσει το φαγητό στην κουζίνα ή να μειώσετε την κατανάλωση αλατιού, κάτι που θα ωφελήσει την υγεία σας.
Σκεφτείτε το ξανά την επόμενη φορά που θα σηκώσετε το δοχείο πιπεριού στο τραπέζι του εστιατορίου!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ