Θεσσαλονίκη: Μαζική δηλητηρίαση σε εστιατόριο - Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα
Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για μαζική δηλητηρίαση σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για υπόθεση που είδε τα προηγούμενα 24ωρα το φως της δημοσιότητας μέσα από ηλεκτρονικά ΜΜΕ, για συμπτώματα δηλητηρίασης που φέρεται να υπέστησαν πελάτες εστιατορίου μετά από δείπνο που προηγήθηκε σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη διεξαγωγή της 88ης ΔΕΘ.

Με βάση τα δημοσιεύματα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα πρωτοδικών να παραγγείλει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Κατά πληροφορίες, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι «σωματική βλάβη από υπόχρεο, από αμέλεια, κατά συρροή» και «δηλητηρίαση τροφίμων». Εξάλλου, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ζητείται να διεξαχθεί τεχνικός έλεγχος σε τρόφιμα που τυχόν κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν άτομα που συμμετείχαν στο δείπνο, ενώ θα ζητηθεί να κατατεθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο