Πατάτες
Το μυστικό για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου

Οι πατάτες φούρνου μπορεί να φαίνονται απλές, αλλά κρύβουν τα δικά τους μυστικά για να γίνουν τέλεια ψημένες και πεντανόστιμες. Η σωστή ποικιλία, η αποφυγή του λεμονιού κατά το ψήσιμο και –το πιο σημαντικό– η προσθήκη άφθονου νερού στο ταψί είναι τα βασικά στοιχεία που θα τις απογειώσουν.

Δοκιμάστε αυτό το κόλπο και απολαύστε πατάτες φούρνου που τρώγονται ακόμα και σκέτες.

Υλικά

  • 6-7 μέτριες πατάτες
  • 1 λίτρο νερό (με το μάτι)
  • 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • 3-4 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή όπως αλλιώς μας εξυπηρετεί. Βάζουμε στο ταψι και πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο
  • Προσθέτουμε το σκόρδο σε σκόνη, το δενδρολίβανο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να πάνε παντού τα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα
  • Ρίχνουμε το νερό στο ταψί, όσο χρειαστεί λίγο πριν σκεπάσει τις πατάτες. Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε να έχουμε μαλακώσει οι πατάτες και να έχουν πιει το νεράκι τους 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 24/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διατροφή
Η ιαπωνική φιλοσοφία που προάγει την υγεία, τη μακροζωία και τη σωστή διατροφή
Στην Ιαπωνία, μια παραδοσιακή πρακτική που μας μαθαίνει να τρώμε μέχρι να νιώθουμε περίπου 80% χορτάτοι, γνωστή ως hara hachi bu ή "χάρα χάτσι μπου",...
Η ιαπωνική φιλοσοφία που προάγει την υγεία, τη μακροζωία και τη σωστή διατροφή
Βράβευση του Πρύτανη καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
ΕΚΠΑ: Βράβευση του Πρύτανη Γεράσιμου Σιάσου από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
Ο ρόλος της διεπιστημονικής συνεργασίας και της καινοτομίας στο 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής
ΕΚΠΑ: Βράβευση του Πρύτανη Γεράσιμου Σιάσου από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
syntaksiouxoi.jpg
Συντάξεις: Τα 4 «χρυσά» νέα που αλλάζουν τη ζωή 1,4 εκατ. συνταξιούχων
Η Νίκη Κεραμέως «ξεδιπλώνει» το νέο πακέτο στήριξης, με μόνιμο επίδομα, αυξημένες συντάξεις και κατάργηση προσωπικής διαφοράς
Συντάξεις: Τα 4 «χρυσά» νέα που αλλάζουν τη ζωή 1,4 εκατ. συνταξιούχων
κις λορεν
Συμταγή για Κις Λορέν με σπιτική βάση
Η κις λορέν είναι κλασικό πιάτο σε μπιστρό, brunch και σπιτικά τραπέζια, χάρη στη τραγανή, βουτυρένια βάση και την πλούσια, αφράτη γέμιση της.
Συμταγή για Κις Λορέν με σπιτική βάση