χιλιομετρο
Πόσοι από εσάς γνωρίζετε;

Ενώ οι περισσότεροι θα υποθέταμε ότι πρόκειται για κάποιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, όπως η Πλατεία Συντάγματος, η Ομόνοια ή το κτίριο της Βουλής, η πραγματικότητα μας εκπλήσσει: είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αστρονομία!

Το επίσημο "Χιλιόμετρο 0" της Ελλάδας, από όπου υπολογίζονται όλες οι αποστάσεις στη χώρα, βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στον λόφο των Νυμφών.

Η επιλογή του Αστεροσκοπείου, του πρώτου ερευνητικού κέντρου της χώρας, δεν είναι τυχαία. Συμβολίζει την επιστήμη, την ακρίβεια και τη σύνδεση με την έννοια της μέτρησης, στοιχεία απαραίτητα για τον υπολογισμό των αποστάσεων.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ιδρύθηκε το 1842 από τον Γεώργιο Σίνα και από τότε αποτελεί σημαντικό κέντρο επιστημονικής έρευνας και αστρονομικών παρατηρήσεων. Χτισμένο στον λόφο των Νυμφών, προσφέρει πανοραμική θέα της Αθήνας, καθιστώντας το ιδανικό για τη μελέτη του ουρανού.

Το "Χιλιόμετρο 0" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος όρος που χρησιμοποιείται ως σημείο εκκίνησης για τις οδικές αποστάσεις. Στην Ελλάδα, η επιλογή του Αστεροσκοπείου αναδεικνύει τη σύνδεση της χώρας με την επιστήμη και την ιστορία. Παράλληλα, η θέση του μακριά από τον θόρυβο του κέντρου προσδίδει μια αίσθηση γαλήνης και διαχρονικότητας.

Το “Χιλιόμετρο 0” στο Αστεροσκοπείο δεν είναι απλώς ένα σημείο αναφοράς για τους οδηγούς. Αποτελεί σύμβολο ακρίβειας, προόδου και επιστημονικής κληρονομιάς.

Αν βρεθείτε στην Αθήνα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Εθνικό Αστεροσκοπείο και να ανακαλύψετε το "μυστικό" Χιλιόμετρο 0 της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

SlIDERGEOP.jpg
Ενεργή συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο του EU-CONEXUS στη Βαλένθια της Ισπανίας

Η εβδομάδα 20–24 Οκτωβρίου 2025 υπήρξε εξαιρετικά δραστήρια για τη Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EU-CONEXUS,...

Ενεργή συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο του EU-CONEXUS στη Βαλένθια της Ισπανίας
Ράνια Θρασκιά
Προσλήψεις απόφοιτων πληροφορικής: Αναφορά Θρασκιά στη Βουλή
Η αναφορά που κατέθεσε η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ αφορά στις ελλείψεις και καθυστερήσεις στις προσλήψεις εκπαιδευτικών του κλάδου πληροφορικής
Προσλήψεις απόφοιτων πληροφορικής: Αναφορά Θρασκιά στη Βουλή
παμακ
ΠΑΜΑΚ: Ο οινοποιός Ευάγγελος Αργ. Γεροβασιλείου θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας
Η αναγόρευση θα πραγματοποιηθεί σε δημόσια τελετή μεθαύριο, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025, στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου...
ΠΑΜΑΚ: Ο οινοποιός Ευάγγελος Αργ. Γεροβασιλείου θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας