χοιτ
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ιδιαίτερες περιστάσεις, είτε πρόκειται για ένα γιορτινό τραπέζι είτε για έναν ρομαντικό δείπνο, και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας

Αυτή η συνταγή για χοιρινά παϊδάκια προσφέρει μια αξέχαστη γευστική εμπειρία, όπου η πλούσια γεύση του κρέατος συναντά τη γλυκύτητα των σύκων και την τραγανή υφή των καρυδιών.

Η κρούστα από καρύδια και κανέλα προσδίδει μια αρωματική διάσταση που αναδεικνύει την πληρότητα των γεύσεων, ενώ η σάλτσα με σύκα δημιουργεί την τέλεια ισορροπία, δίνοντας μια μοναδική γλυκόξινη αίσθηση.

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ιδιαίτερες περιστάσεις, είτε πρόκειται για ένα γιορτινό τραπέζι είτε για έναν ρομαντικό δείπνο, και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά για τη συνταγή

  • 6 μεγάλα χοιρινά παϊδάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 70 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 125ml λευκό κρασί
  • 16 αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
  • 125ml ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  • Αλατοπιπερώστε τα χοιρινά παϊδάκια και χαράξτε τη σάρκα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Σε ένα ρηχό ταψί, αναμείξτε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα καρύδια. Προσθέστε το ελαιόλαδο για να φτιάξετε μια πάστα. Ρολάρετε τα παϊδάκια στα καρύδια, πιέζοντας τα τρίμματα στη σάρκα.
  • Λιώστε 40 γρ. από το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα παϊδάκια δύο-δύο, προσέχοντας να μην καψαλιστούν τα καρύδια. Αυτό θα πάρει μερικά λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Επιστρέψτε όλα τα παϊδάκια στο τηγάνι, σκεπάστε με καπάκι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ή μέχρι να ψηθούν καλά. Μεταφέρετε τα χοιρινά παϊδάκια σε ένα ζεστό πιάτο και καλύψτε με αλουμινόχαρτο για να κρατηθούν ζεστά.
  • Προσθέστε στο τηγάνι το λευκό κρασί και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να μειωθεί ο όγκος του υγρού στο μισό. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα σύκα και το ζωμό κοτόπουλου. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  • Χτυπήστε με σύρμα το υπόλοιπο βούτυρο, τον μαϊντανό και το χυμό λεμονιού.
  • Σερβίρετε τα χοιρινά παϊδάκια με τη σάλτσα από πάνω.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patron.jpg
Σημαντικές διακρίσεις στις κατατάξεις Shanghai Ranking και EngiRank για τα Τμήματα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

Στην παγκόσμια θεματική κατάταξη Shanghai Ranking, το Πανεπιστήμιο Πατρών εμφανίζεται στην 1η θέση στην Ελλάδα στα αντικείμενα "Mechanical...

Σημαντικές διακρίσεις στις κατατάξεις Shanghai Ranking και EngiRank για τα Τμήματα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών
Πλημμύρα στην Ομόνοια
Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισαν πεζοδρόμια στην Ομόνοια - Κλείνουν καταστήματα (Videos)
Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι σε Ομόνοια και Μοναστηράκι - Κλειστά τα σχολεία στην Αττική
Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισαν πεζοδρόμια στην Ομόνοια - Κλείνουν καταστήματα (Videos)
εμακ
Συγκλονιστικό βίντεο: Χείμαρρος «κατάπιε» ΙΧ - Τρεις άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή
Οι άνδρες της ΕΜΑΚ έσωσαν τα τρία άτομα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή
Συγκλονιστικό βίντεο: Χείμαρρος «κατάπιε» ΙΧ - Τρεις άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή
foto_education.jpg
Ενισχυτική διδασκαλία: Ποια είναι η μοναδική Διεύθυνση Εκπαίδευσης που δεν αναρτά τα κενά;
Χάος στην Ανατολική Αττική: Τα κενά ενισχυτικής διδασκαλίας… αγνοούνται!
Ενισχυτική διδασκαλία: Ποια είναι η μοναδική Διεύθυνση Εκπαίδευσης που δεν αναρτά τα κενά;