thanasis papadopoulos
Μια ταινία – σταθμός στην καλλιτεχνική του διαδρομή υπήρξε ο «Νόμος 4000» το 1962 όπου έπαιξε τον ρόλο του τεντιμπόι, ο οποίος γνώρισε την διαπόμπευση από την αστυνομία. γουλί.

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θάνος Παπαδόπουλος, ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου. 

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Θάνου Παπαδόπουλου έκανε γνωστή ο φίλος και συνάδελφος στο θέατρο, ο νέος Πρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Νίκος Καραγιώργης.

papadopoulos-thanos

Ο Θάνος Παπαδόπουλος που γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1938 στη Θήβα, είχε συμμετάσχει σε διάφορες ταινίες του κινηματογράφου, αλλά και τηλεοπτικές σειρές στην ιδιωτική και δημόσια τηλεόραση.

Έπαιξε δευτερεύοντες ρόλους σε αρκετές ταινίες. Στην δεκαετία του 1980 σημειώθηκε η ακμή της καριέρας του, καθώς εμφανιζόταν σε πάρα πολλές βιντεοταινίες.
 

 

Ως αποτέλεσμα των συμμετοχών σε διάφορες βιντεοταινίες, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους Έλληνες ηθοποιός με βάση τις συμμετοχές σε ταινίες.

Ο Θάνος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός από τον κινηματόγραφο, από τη δεκαετία του 1950. Ταινία σταθμός υπήρξε ο «Νόμος 4000» (1962) του Γιάννη Δαλιανίδη, όπου έπαιζε τον ρόλο του τεντιμπόι που τον διαπομπεύει η αστυνομία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καιρός
Η Τσικνοπέμπτη, οι Αποκριές, η Καθαρά Δευτέρα και ο καιρός: ψήσιμο, καρναβάλια και χαρταετός… με το βλέμμα στον ουρανό
Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου: θα… τσικνίσει ο ουρανός;
Η Τσικνοπέμπτη, οι Αποκριές, η Καθαρά Δευτέρα και ο καιρός: ψήσιμο, καρναβάλια και χαρταετός… με το βλέμμα στον ουρανό
ΝΑΟΣ
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
Όπως θα έλεγε και ο Βιτρούβιος, η αρχιτεκτονική γεννιέται από χρεία, χρήσιν και μνήμη — και αυτή η θεωρία το παίρνει αυτό κυριολεκτικά.
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
αργια αγιου πνευματος
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
Πότε ανοίγει το Τριώδιο, πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και ποια τριήμερα «χαμογελούν» στο ημερολόγιο του 2026
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις