Κέλλυς Πορφυρίδου
Οι γονείς της Κέλλυς Πορφυρίδου πήγαν στο ΑΠΘ για να πάρουν το δίπλωμά της, αλλά ματαιώθηκε λόγω γραφειοκρατίας

Η απονομή τιμητικού διπλώματος από το ΑΠΘ στην οικογένεια της Κέλλυς Πορφυρίδου, θύματος των Τεμπών, δεν προχώρησε λόγω γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με το Thesstoday, αυτό αναφέρει μέσω ανάρτησής του ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης:

«Πόση αξία μπορεί να έχει ο σεβασμός στη μνήμη θυμάτων Τεμπών και της οικογένειας τους;

Σήμερα στις 12:30 μμ στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ήταν προγραμματισμένη η ορκωμοσία στο τμήμα θεολογικής σχολής και μεταξύ αυτών θα δινόταν και το δίπλωμα στη μνήμη της Κέλλυς Πορφυρίδου που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Συγκεντρωθήκαμε λοιπόν μαζί με τους γονείς, την Άννα, τον Λάζαρο, την μονάκριβη αδερφή της Νικολέτα, τους συγγενείς και τους φίλους της Κέλλυς έτσι ώστε να βιώσουμε αυτή τη στιγμή.

Προς δυσάρεστη έκπληξη ο πρόεδρος της σχολής, μας ανακοίνωσε ότι για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και το ζήτημα πρέπει να περάσει από την γενική συνέλευση ενώ μας είπε ότι έχει ενημερώσει και την πρυτανεία. Δυστυχώς δεν υπήρξε ένας άνθρωπος που θα έδειχνε την πρόνοια να ενημερώσει την οικογένεια της Κέλλυς. Αυτό είναι το ελληνικό κράτος αυτό είναι το γραφειοκρατικό μοντέλο ανθρώπων που δεν ξέρουν να σέβονται τον πόνο μιας οικογένειας που έχασε το παιδί της.

Λυπάμαι πραγματικά για το ύφος και την αντιμετώπιση και της θεολογικής σχολής και της πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που δεν είχαν την ευαισθησία και τον χρόνο να διεκπεραιώσουν ένα ζήτημα συμβολικό αλλά για όλους εμάς ένα ζήτημα ουσίας, να τιμηθεί δηλαδή η μνήμη της Κέλλυς.

Μόνο ντροπή και ούτε μία συγνώμη. Γιατί όμως να ζητήσουν συγγνώμη; Μπορούν να διανοηθούν τι σημαίνει να πηγαίνει ένας γονιός με την φωτογραφία του παιδιού του στα χέρια και να έχει το μεγαλείο ψυχής να χαρεί με την χαρά των άλλων παιδιών ενώ έχει χάσει το δικό του; Όχι φυσικά! Αναλγησία, γραφειοκρατία και προσβολή της μνήμης ενός νεκρού παιδιού. Ας τους κρίνει η ιστορία για τον τρόπο συμπεριφοράς τους σε μια οικογένεια που οι ίδιοι ανακοίνωσαν ότι θα τιμηθεί το παιδί τους στην σημερινή εκδήλωση. Αυτή η Ελλάδα μας πληγώνει. Τα λόγια χάνουν την αξία τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομικη βια
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές καταγγέλλουν «κρεσέντο καταστολής» στις εστίες
Ένταση και καταστολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ο Σύλλογος Εστιακών υπερασπίζεται τον χώρο κοινωνικοποίησης και πολιτισμού
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές καταγγέλλουν «κρεσέντο καταστολής» στις εστίες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για τις έδρες των βουλευτών που κατηγορούνται»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρινάκης καλεί σε ψυχραιμία και αποφεύγει την «ανθρωποφαγία», ενώ η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ της άρσης ασυλίας
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για τις έδρες των βουλευτών που κατηγορούνται»