Ποτά-μπόμπες-αλκοόλ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ήπιαν ένα υγρό που βρισκόταν σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο του ξενοδοχείου, νομίζοντας ότι επρόκειτο για τσικουδιά

Έξι άτομα στο Ηράκλειο Κρήτης κατανάλωσαν καυστικό υγρό αντί για αλκοόλ με αποτέλεσμα να βρεθούν στην εντατική.

Το αδιανόητο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί των δύο νοσοκομείων στο Ηράκλειο καθώς και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ.

Πιο αναλυτικά, ειδοποιήθηκαν να παραλάβουν έξι άτομα, τα οποία είχαν καταναλώσει σε μπαρ ξενοδοχείου στις Γούβες του δήμου Χερσονήσου, όπου διασκέδαζαν, κάποιου είδους καυστικό υγρό αντί για αλκοόλ.

Στο μπαρ γνωστού ξενοδοχείου στις Γούβες διασκέδαζε μια παρέα τουριστών μαζί με εργαζόμενους της επιχείρησης. Η 29χρονη μπαργούμαν, θέλοντας να κεράσει την παρέα των δύο Άγγλων, 69 και 67 ετών, ενός Γερμανού 35 ετών και δύο ακόμα ατόμων που εργάζονταν στο ξενοδοχείο, 45 και 38 ετών, τους σέρβιρε σε σφηνάκια ένα υγρό που βρήκε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο, νομίζοντας ότι επρόκειτο για τσικουδιά.

Μάλιστα, σέρβιρε σε ένα ποτήρι και για τον εαυτό της. Πολύ σύντομα, μόλις κατανάλωσαν το περιεχόμενο του ποτηριού, οι πέντε άντρες παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα, ενώ η 29χρονη δεν είχε προλάβει να καταναλώσει το δικό της ποτό. Πολύ γρήγορα παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης και κλήθηκε το ΕΚΑΒ.

Στην ΜΕΘ τέσσερα άτομα

Σύμφωνα με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ, που εφημέρευε τα ξημερώματα, Γιώργο Χαλκιαδάκη, τέσσερα από τα άτομα αυτά εισήχθησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και ένα στη μονάδα του Βενιζελείου με οίδημα στο λάρυγγα, ενώ το 6ο άτομο, η 29χρονη μπαργούμαν, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις δύο μονάδες εντατικής θεραπείας και η αναπνοή τους υποστηρίζεται μηχανικά, ενώ είναι άξιο αναφοράς ότι στάθηκαν τυχεροί που βρέθηκαν τόσα άδεια κρεβάτια στις μονάδες των δύο νοσοκομείων. Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάστασή τους, η οποία κρίνεται ως σοβαρή, θα γίνουν οι απαιτούμενες εξετάσεις για να εντοπιστούν πιθανές βλάβες και σε άλλα όργανα.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Χερσονήσου συνέλαβαν το διευθυντή του ξενοδοχείου ενώ σχηματίζεται δικογραφία και για την 29χρονη μπαργουμαν καθώς και για τον 38χρονο εργαζόμενο, ενώ κατασχέθηκε το επίμαχο υγρό προκειμένου να ελεγχθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζοσιμ
Ιωάννινα: Ζητείται άμεση λύση στέγασης για τους 300 μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής μετά τον σεισμό του Μαρτίου
Σε καθεστώς αβεβαιότητας το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων για τη νέα σχολική χρονιά
Ιωάννινα: Ζητείται άμεση λύση στέγασης για τους 300 μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής μετά τον σεισμό του Μαρτίου
ΑΚινητα
Το νέο χαράτσι στα ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2027 – Πώς θα υπολογίζεται
Νέος δημοτικός φόρος στα ακίνητα: Όλες οι αλλαγές για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές με το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Το νέο χαράτσι στα ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2027 – Πώς θα υπολογίζεται
Χάρης Δούκας
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων
Αντιδράσεις στην Αυτοδιοίκηση: Γιατί ο Χάρης Δούκας παρομοιάζει τις νέες ρυθμίσεις με τις υπηρεσίες των υπουργείων
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων