Thumbnail
Οι καταναλωτές καλούνται να επιστρέψουν το προϊόν στο κατάστημα και να μην το καταναλώσουν όσοι έχουν ευαισθησία στο γάλα

Οι γαλλικές Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων ανακοίνωσαν ότι ανακαλούνται παρτίδες των γνωστών δημητριακών βρώμης Quaker μαύρη σοκολάτα με αριθμούς παρτίδας 3168930010906 και 3168930010869 και με ημερομηνίες λήξης από τις 16/3/2025 έως και τις 19/4/2025.

cruesli

Ο λόγος που αποφασίστηκε η ανάκληση των επίμαχων παρτίδων του προϊόντος είναι το γεγονός ότι κατόπιν σχετικών ελέγχων ανιχνεύθηκε παρουσίας γάλακτος που όμως δεν αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος. Μια τέτοια ελλιπής σήμανση ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία ατόμων που έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στα γαλακτοκομικά.

Σύμφωνα με το κείμενο της ενημέρωσης οι καταναλωτές καλούνται να επιστρέψουν το προϊόν στο κατάστημα και να μην το καταναλώσουν όσοι έχουν ευαισθησία στο γάλα. Οι καταναλωτές που δεν αντιμετωπίζουν αλλεργία ή δυσανεξία στα γαλακτοκομικά που μπορούν να το καταναλώσουν χωρίς κανένα κίνδυνο. 

Οι ενήλικες με αλλεργία στο γάλα αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου ως προς την πιθανότητα εμφάνισης πολλαπλών αλλεργικών σοκ αφού το γάλα βρίσκεται ως «κρυμμένο» συστατικό σε πολλές τροφές. Συνεπώς πρέπει να είναι απολύτως ενήμεροι για την σοβαρότητα της κατάστασης και να είναι πάντα εφοδιασμένοι με σετ αντιμετώπισης αλλεργικού σοκ το οποίο θα περιλαμβάνει πρωτίστως ένεση αδρεναλίνης και εν συνεχεία αντισταμινική και κορτιζονούχα αγωγή. Θα πρέπει να εκπαιδευθούν πέρα από το να χρησιμοποιούν το σετ και στο να αναγνωρίζουν τα πρώιμα συμπτώματα αλλεργικού σοκ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αεροπλάνο
Παγκόσμια αναταραχή στις πτήσεις: Μαζικές ακυρώσεις και «ψαλίδι» σε εκατομμύρια θέσεις
Η εκτόξευση του κόστους καυσίμων φέρνει αυξήσεις εισιτηρίων και ανατροπές στα δρομολόγια
Παγκόσμια αναταραχή στις πτήσεις: Μαζικές ακυρώσεις και «ψαλίδι» σε εκατομμύρια θέσεις
γραφω
Γιατί γράφω κάθε ημέρα;
«Το να εκφράζομαι σημαίνει για εμένα περισσότερα βιώματα της ζωής, μια πορεία προς τον πάντα ασύμπτωτο στόχο της ολοκλήρωσης»
Γιατί γράφω κάθε ημέρα;
Νοσοκομείο
Απόγνωση από τη μητέρα του 17χρονου: «Του διέλυσαν το πρόσωπο για ένα σπρώξιμο»
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της άγριας επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια – Στο χειρουργείο ο ανήλικος με αυτισμό, τραυματισμένες και οι αδερφές του
Απόγνωση από τη μητέρα του 17χρονου: «Του διέλυσαν το πρόσωπο για ένα σπρώξιμο»
διπαε
ΔΙΠΑΕ: Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βρυξέλες
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΕ, με τίτλο «Το ΑΙ ως εργαλείο...
ΔΙΠΑΕ: Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βρυξέλες