εοφ
Το προϊόν προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής, όμως περιέχει την ουσία Δεΰδροεπιανδροστερόνη (DHEA), η οποία είναι φαρμακευτική ουσία

Την απαγόρευση της διάθεσης και διακίνησης του προϊόντος «7-Keto DHEA Metabolite» αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Το προϊόν προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής, όμως περιέχει την ουσία Δεΰδροεπιανδροστερόνη (DHEA), η οποία είναι φαρμακευτική ουσία.

Το προϊόν δεν διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, δηλαδή δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον ΕΟΦ. Αντίθετα, κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους, μη γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, παρόλο που προϊόντα με την ουσία DHEA δεν επιτρέπονται να κυκλοφορούν ως συμπληρώματα διατροφής.

Ο ΕΟΦ εξέδωσε τη συγκεκριμένη απόφαση στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και καλεί τις εταιρείες που το έχουν διανείμει διαδικτυακά, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

giakis
Η Ελλάδα κερδίζει αξιοπιστία. Η Θεσπρωτία δεν μπορεί να περιμένει άλλο
Η δημοσιονομική επιτυχία της χώρας πρέπει τώρα να γίνει έργα, υποδομές και πραγματική περιφερειακή ανάπτυξη. 
Η Ελλάδα κερδίζει αξιοπιστία. Η Θεσπρωτία δεν μπορεί να περιμένει άλλο
paidia-goneis-mitera.jpg
Γονείς και διαζύγιο: Οδηγός για συναισθηματική στήριξη των παιδιών - Ενημερωτική συνάντηση στη Λάρισα
Έκτη ενημερωτική συνάντηση για την Ακαδημία Γονέων της ΠΔΕ Θεσσαλίας
Γονείς και διαζύγιο: Οδηγός για συναισθηματική στήριξη των παιδιών - Ενημερωτική συνάντηση στη Λάρισα
Νίκος Φαραντούρης
Φαραντούρης: «Όλοι με καλοδέχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ» - «Με διέγραψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν με ήθελαν»
Από την Κουμουνδούρου στη Χαριλάου Τρικούπη: Το παρασκήνιο της μετακίνησης του ευρωβουλευτή
Φαραντούρης: «Όλοι με καλοδέχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ» - «Με διέγραψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν με ήθελαν»