Smartphone
Μάθετε κι εσείς πώς να εντοπίζετε ποιος σας κάλεσε

Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να διαπιστώσει τον αριθμό με απόκρυψη που τον καλεί μπορεί να το κάνει με αίτηση τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

Τι μπορούμε να κάνουμε

Σύμφωνα με την υπ.αριθμόν 2322/2006 Πράξη της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) και βάσει του άρθρου 8 παρ. 7 του Ν.3471/06, η εταιρεία ικανοποιεί αιτήματα συνδρομητών που αφορούν την καταγραφή κακόβουλων ή και ενοχλητικών κλήσεων που ενδεχομένως θα δεχθούν από όλα τα δίκτυα προς τον προσωπικό αριθμό τους για μελλοντικό διάστημα μέχρι και 15 ημέρες.

Η χορήγηση των κλήσεων πραγματοποιείται κατόπιν υποβολής μόνον της συγκεκριμένης αίτησης του συνδρομητή καθώς και του χρήστη στην περίπτωση που είναι διαφορετικός από το συνδρομητή.

Εφόσον η αίτηση πληροί τις προϋποθέσεις, όσοι καλούν τον αριθμό του αιτούντος, κατά το δηλωθέν διάστημα, υποχρεωτικά θα ακούν το κάτωθι ηχογραφημένο μήνυμα πριν από τη σύνδεση:

«Ο συνδρομητής που καλείτε έχει ενεργοποιήσει την δυνατότητα εξουδετέρωσης της υπηρεσίας απόκρυψης αριθμού κλήσης. Εφόσον η κλήση απαντηθεί ο αριθμός σας, η ημερομηνία, η ώρα και η διάρκεια της κλήσης θα διατεθούν στον συνδρομητή που καλείτε».

Επίσης οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας, τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης μέσω internet, καθώς και την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του ατόμου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στον ελληνορθόδοξο ναό του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό
« Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν στην Συρία από την αυγή του Χριστιανισμού. Είναι η αρχαία συνείδησή του.»
Σοφία Ζαχαράκη: Για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στον ελληνορθόδοξο ναό του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό
ΕΚΑΒ
Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεαροί νεκροί μετά από φρικτό τροχαίο - Ένας εξ αυτών είχε μόλις ολοκληρώσει τις Πανελλήνιες εξετάσεις
Ένας εξ αυτών είχε μόλις ολοκληρώσει τις Πανελλήνιες εξετάσεις, κλείνοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής του και αναμένοντας τα αποτελέσματα που θα...
Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεαροί νεκροί μετά από φρικτό τροχαίο - Ένας εξ αυτών είχε μόλις ολοκληρώσει τις Πανελλήνιες εξετάσεις
παραλία Στέρνα
Η μυστική παραλία-έκπληξη κοντά στην Αθήνα που μοιάζει με φυσική πισίνα
Μόλις 1,5 ώρα από το κέντρο, η παραλία Στέρνα στο Λουτράκι υπόσχεται αυθεντική ομορφιά, καθαρά νερά και ένα καλά κρυμμένο φυσικό «θαλασσινό σπα».
Η μυστική παραλία-έκπληξη κοντά στην Αθήνα που μοιάζει με φυσική πισίνα