Κέικ γεωγραφίας
Το γνωστό κέικ γεωγραφίας (ή μαρμπρέ), με αναπάντεχη γεύση σοκολάτα – ταχίνι και με μια ιδιαίτερη επικάλυψη τραγανού σουσαμιού

Η απίθανη γεύση του συμπληρώνεται με μια ρευστή σάλτσα ταχινιού και τρίμματα σοκολάτας και δημιουργεί μια τέλεια αρμονία που κερδίσει τις εντυπώσεις και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά για τη Συνταγή

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

½ φλιτζάνι σπορέλαιο

1 φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι ταχίνι

2 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για τη διχρωμία

1 (γεμάτη) κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη

3 κουταλιές της σούπας νερό

Για την επικάλυψη

Λίγο σπορέλαιο ή μαργαρίνη

½ φλιτζάνι σουσάμι

Για την σάλτσα

2/3 φλιτζανιού ταχίνι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη σοκολάτα υγείας ή μαύρη τρούφα

Εκτέλεση

1.Αρχικά χτυπήστε με το μίξερ χειρός σε ένα μεγάλο μπολ, τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίξτε το σπορέλαιο, το ταχίνι και το νερό και ανακατέψτε προσεκτικά με το μίξερ. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατέψτε για λίγο μέχρι να ενσωματωθούν.

2. Πάρτε 1 ½ κουτάλα της σούπας από το μίγμα του κέικ και βάλτε την σε ξεχωριστό μπολ. Προσθέστε το κακάο και το νερό, ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν και αφήστε το μίγμα στην άκρη.

3. Πάρτε μια φόρμα κέικ, αλείψτε την με σπορέλαιο ή μαργαρίνη, ρίξτε το σουσάμι και ανακινώντας προσπαθήστε να καλύψετε όλη την εσωτερική επιφάνειά της με αυτό, για να δημιουργηθεί με το ψήσιμο μια κρούστα.

4. Ρίξτε στη φόρμα πρώτα το λευκό μίγμα κέικ, έπειτα το σοκολατένιο και με τη λάμα ενός μαχαιριού ανακατέψτε ελαφρά ώστε να δημιουργηθεί το δίχρωμο σχέδιο.

5. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

6. Στο μεταξύ ανακατέψτε το ταχίνι με τη ζάχαρη άχνη, περιχύστε το κέικ με τη σάλτσα και πασπαλίστε με την τριμμένη μαύρη σοκολάτα ή την τρούφα.

Πηγή: topontiki.gr/Βάσω Κατσανικάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

psigio
Πως η θερμοκρασία του φαγητού μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας
Μπορεί η θερμοκρασία ενός γεύματος να επηρεάζει την ψυχική και σωματική μας ευεξία; Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, η...
Πως η θερμοκρασία του φαγητού μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας
ρύζι2410
Πώς να φτιάξετε ρύζι που δεν κολλάει
Το ρύζι φαίνεται εύκολο στο μαγείρεμα, αλλά συχνά το αποτέλεσμα στο σπίτι δεν είναι αυτό που περιμέναμε: κολλώδεις κόκκοι ή άψητο ρύζι.
Πώς να φτιάξετε ρύζι που δεν κολλάει
Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας: «Οι Δήμοι στο κόκκινο - Η πρότασή μας για διεκδίκηση και κινητοποιήσεις»
Χάρης Δούκας: «Η κατάσταση των δήμων χειροτερεύει – Η κυβέρνηση μας κάνει φτωχότερους σε πόρους και αρμοδιότητες»
Χάρης Δούκας: «Οι Δήμοι στο κόκκινο - Η πρότασή μας για διεκδίκηση και κινητοποιήσεις»