kakokairia
Ο καιρός θα αλλάξει απότομα - Τι είναι η «Ψυχρή Λίμνη»

Από σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου αρχίζει τριήμερο με μπόρες και καταιγίδες σε μια σειρά περιοχές αφού ο καιρός θα αλλάξει απότομα εξαιτίας του φαινομένου της «Ψυχρής Λίμνης» που έρχεται από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς εξηγεί σε ανάρτησή του τι είναι αυτό το φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα κι άλλες φορές.

«Ο όρος #ΨυχρήΛίμνη αποτελεί μετάφραση του όρου #ColdPool (ακριβέστερα θα ήταν ‘Ψυχρή Πισίνα’). Αυτή λοιπόν η ψυχρή λίμνη αποτελεί μια ψυχρή περιοχή που περιβάλλεται από θερμές μάζες. Η ύπαρξη ψυχρών αερίων μαζών πάνω από θερμές και υγρές αέριες μάζες κοντά στο έδαφος οδηγεί στη δημιουργία αστάθειας. Η αστάθεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία των καταιγίδων, ενώ οι άλλες δύο προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη υγρών αερίων μαζών και ένα αίτιο ανύψωσης των αερίων μαζών», σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα ο ίδιος στη σχετική ανάρτησή του στο Χ.

Ο προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου, με δική του ανάρτηση στο Facebook, αποτυπώνει σε χάρτη ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από μπόρες ή καταιγίδες από σήμερα Πέμπτη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σημ
Προβολή της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα» στο ΣΗΜΑ για τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τα νέα ιστορικά ντοκουμέντα που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα σχετικά με την εκτέλεση των «200 της Καισαριανής» την...
Προβολή της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα» στο ΣΗΜΑ για τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου