Από σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου αρχίζει τριήμερο με μπόρες και καταιγίδες σε μια σειρά περιοχές αφού ο καιρός θα αλλάξει απότομα εξαιτίας του φαινομένου της «Ψυχρής Λίμνης» που έρχεται από τη Μαύρη Θάλασσα.
Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς εξηγεί σε ανάρτησή του τι είναι αυτό το φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα κι άλλες φορές.
«Ο όρος #ΨυχρήΛίμνη αποτελεί μετάφραση του όρου #ColdPool (ακριβέστερα θα ήταν ‘Ψυχρή Πισίνα’). Αυτή λοιπόν η ψυχρή λίμνη αποτελεί μια ψυχρή περιοχή που περιβάλλεται από θερμές μάζες. Η ύπαρξη ψυχρών αερίων μαζών πάνω από θερμές και υγρές αέριες μάζες κοντά στο έδαφος οδηγεί στη δημιουργία αστάθειας. Η αστάθεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία των καταιγίδων, ενώ οι άλλες δύο προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη υγρών αερίων μαζών και ένα αίτιο ανύψωσης των αερίων μαζών», σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα ο ίδιος στη σχετική ανάρτησή του στο Χ.
Ο προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου, με δική του ανάρτηση στο Facebook, αποτυπώνει σε χάρτη ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από μπόρες ή καταιγίδες από σήμερα Πέμπτη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει
Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ