Παιδί στην παραλία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για ασφαλές παιχνίδι κάτω από τον ήλιο δεν αρκεί μόνο το αντηλιακό!

Ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και ανεμελιάς στην παιδική χαρά, την παραλία, την κατασκήνωση… Τώρα το καλοκαίρι, οι μικροί πρωταγωνιστές της ζωής σας περνάνε πολύ περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού, κάτω από τον καυτό ήλιο. Και μπορεί ως γονείς να έχετε κάνει το αντηλιακό σχεδόν προέκταση του χεριού σας, τι γίνεται όμως με την προστασία των μικρών παιδικών ματιών;

Πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που κρύβει η υπεριώδης ακτινοβολία για το ευαίσθητο οπτικό σύστημα των παιδιών. Καθώς η υγεία και η ευημερία των παιδιών είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά σας, πάμε να δούμε για ποιους λόγους χρειάζεται να επενδύσετε σε παιδικά γυαλιά ηλίου.

3+1 λόγοι που τα παιδιά χρειάζονται γυαλιά ηλίου

  1. Τα παιδιά έχουν λιγότερη χρωστική στην ίριδα των ματιών τους, γεγονός που καθιστά την υπεριώδη ακτινοβολία ακόμη πιο επικίνδυνη γι' αυτά.
  2. Από την ηλικία των 6-12 μηνών όπου τα βρέφη μπορούν να εκτεθούν περισσότερο στον ήλιο μπορούν να αρχίσουν να φορούν γυαλιά ηλίου.
  3. Επιπλέον, μέχρι την ηλικία των 18 ετών τα μάτια τους συνεχίζουν να αναπτύσσονται και σύμφωνα με έρευνες, τα παιδικά μάτια θα έχουν εκτεθεί περίπου στο μισό της συνολικής ακτινοβολίας που δέχεται ένας μέσος άνθρωπος καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του.
  4. Είναι γνωστό ότι διάφορες οφθαλμικές παθήσεις, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που μπορεί να εμφανιστούν αργότερα στη ζωή, οφείλονται στη συσσωρευμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Για τον λόγο αυτό, η προστασία των ματιών θα πρέπει να ξεκινά από νεαρή ηλικία, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης αυτών των παθήσεων.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των καλών γυαλιών ηλίου για παιδιά;

Τώρα που συμφωνήσαμε ότι τα παιδιά χρειάζονται γυαλιά ηλίου, ας δούμε τι πρέπει να προσέξουμε όταν τα αγοράζουμε.

UV Προστασία 100%
Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να προσφέρουν πλήρη προστασία από τις UV ακτίνες. Δεν είναι απλά για να φαίνονται cool στην παραλία – είναι σαν τους σωματοφύλακες των ματιών τους!

Ανθεκτικότητα
Τα παιδιά είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες στο να καταστρέφουν τα πράγματα τους. Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικά που αντέχουν στα πεσίματα τα τραβήγματα και τα… πειράματα που θα υποστούν.

Ασφάλεια και Άνεση
Ο σκελετός πρέπει να είναι ασφαλής και να μην έχει αιχμηρά σημεία. Επιπλέον, τα γυαλιά πρέπει να κάθονται άνετα στο πρόσωπο των παιδιών, χωρίς να τα πιέζουν ή να γλιστράνε κάθε δύο λεπτά.

Φακοί Polarized
Οι polarized φακοί μειώνουν τις αντανακλάσεις από επιφάνειες όπως το νερό και η άμμος.

Διασκεδαστικά Σχέδια
Ας είμαστε ρεαλιστές. Αν τα γυαλιά ηλίου δεν είναι χαριτωμένα και πολύχρωμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουν στο κάτω μέρος της τσάντας σας. Επιλέξτε επομένως σχέδια που θα λατρέψουν τα παιδιά σας ή ακόμη καλύτερα δώστε τους τη δυνατότητα να τα διαλέξουν μόνα τους!

 Πηγή: dnews.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μπιφτέκια
Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε γνωστό μπιφτέκι κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας (Εικόνα)
Ο ΕΦΕΤ διατάσσει την άμεση ανάκληση για γνωστό μπιφτέκι κοτόπουλου και προειδοποιεί τους καταναλωτές
Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε γνωστό μπιφτέκι κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας (Εικόνα)
Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: Στο Θησείο παρουσιάζεται το νέο πολιτικό κόμμα με «άρωμα» Κραουνάκη
Μουσική υπογραφή Κραουνάκη, ιδρυτική διακήρυξη και ψηφιακή πλατφόρμα συμμετοχής στο επίκεντρο της εκδήλωσης – «Εκπλήξεις» προαναγγέλλουν συνεργάτες...
Αλέξης Τσίπρας: Στο Θησείο παρουσιάζεται το νέο πολιτικό κόμμα με «άρωμα» Κραουνάκη
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ.Βενιζέλος"
Σοφία Ζαχαράκη: Επιχορήγηση 250.000 ευρώ στο Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Με απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη ενισχύονται οι λειτουργικές και οργανωτικές ανάγκες του ιστορικού Οργανισμού στα Χανιά
Σοφία Ζαχαράκη: Επιχορήγηση 250.000 ευρώ στο Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος»