Θρίλερ σε Αττική: Πάνω από 30 επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας καθημερινά
Σε 63 ανέρχονται πλέον τα γραφεία για αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τα επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας, όπου στην Αττική σημειώνονται καθημερινά 30 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις που παραχώρησε, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου και η Αστυφύλακας Αναστασία Ηλίοδρομίτη σε εκπομπή της ΕΡΤ, τόσα είναι περίπου τα επεισόδια που καλούνται να αντιμετωπίσουν στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, όπου λειτουργεί ένα από τα επτά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας εντός Αττικής.

Όσον αφορά το 2023, κλήθηκαν να διαχειριστούν 425 επεισόδια, ενώ για το 2024 ανέρχονται ήδη στα 251, όπως τόνισε η αστυφύλακας.

Ως προτεραιότητα επισήμανε ότι δημιουργείται «κλίμα ασφάλειας στα θύματα και να τους δείξουμε ότι πράγματι έχουν φωνή και ότι δεν πρέπει να φοβούνται».

«Η αστυνομία ενημερώνεται όπου και αν βρίσκεται το θύμα και όχι μόνο στη διεύθυνση κατοικίας του και αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα φιλοξενούνται 9 γυναίκες και 5 ανήλικα παιδιά, αφού δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες θύματα να μετακινηθούν μαζί με τα παιδιά τους σε ασφαλείς δομές της Ελληνικής Αστυνομίας», επισήμανε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου εξηγώντας: «Πολλές φορές οι γυναίκες, όπως καταλαβαίνετε, αρνούνται τη μεταφορά τους λόγω της ύπαρξης παιδιών. Όμως δίνεται η δυνατότητα βραχυχρόνια να φιλοξενηθούν και τα παιδιά της οικογένειας»

Σε 63 ανέρχονται πλέον τα γραφεία για αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολυγλωσσία
Η εποχή της πολυγλωσσίας: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη ξαναγράφει τους κανόνες
Γλώσσες, κουλτούρες και τεχνολογία συνδιαμορφώνουν ένα νέο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τοπίο που απαιτεί εξειδίκευση
Η εποχή της πολυγλωσσίας: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη ξαναγράφει τους κανόνες
Μαρία Καρυστιανού
Καρυστιανού: «Περιμένω να μου ζητήσουν επισήμως να παραιτηθώ από πρόεδρος του Συλλόγου»
«Έμαθα διάφορα δυσάρεστα σήμερα - Δεν θα ανακοινώσω το κόμμα στην επέτειο των Τεμπών»
Καρυστιανού: «Περιμένω να μου ζητήσουν επισήμως να παραιτηθώ από πρόεδρος του Συλλόγου»