shein
Τέλος στο αφορολόγητο για αγορές από Shein, AliExpress και Temu: Αυτές είναι όλες οι αλλαγές

Την επιβολή δασμών σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε εισαγωγές φθηνών προϊόντων που από κινεζικές εταιρείες online πωλήσεων – όπως της Temu της Shein και της AliExpress – σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει εντός του Ιουλίου την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 150 ευρώ για τα προϊόντα αυτά που αγοράζουν πολλοί Ευρωπαίοι καταναλωτές.

Δύο δισεκατομμύρια δέματα στην ΕΕ το 2023.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, πέρυσι έφτασαν στην ΕΕ δύο δισεκατομμύρια δέματα με δηλωθείσα αξία μικρότερη από 150 ευρώ, ενδεικτικό της ελκυστικότητας των αγορών αυτών. «Ο τεράστιος όγκος του ηλεκτρονικού εμπορίου δοκιμάζει τα όρια των τελωνείων», αναφέρει η Κομισιόν.

Η ΕΕ έχει συζητήσει την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου στο πλαίσιο σχεδίου τελωνειακής μεταρρύθμισης που πρότεινε η Επιτροπή τον Μάιο του 2023 και επιδιώκει να επιταχύνει την υιοθέτησή του για να αντιμετωπίσει την έξαρση των φθηνών εισαγωγών, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες των βουλευτών να μεταρρυθμίσουν τη διάταξη de minimis", δήλωσε εκπρόσωπος της Shein.

Οι επικριτές της Shein και της Temu στις ΗΠΑ έχουν παραπονεθεί ότι οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιούν την απαλλαγή από τους δασμούς για να εκτοπίζουν τους ανταγωνιστές τους και να αποφεύγουν τους τελωνειακούς ελέγχους των προϊόντων τους.

Το αφορολόγητο βοηθά τις δύο εταιρείες να προσφέρουν πολύ χαμηλές τιμές, όπως φορέματα με μόλις 8 δολάρια και έξυπνα ρολόγια με 25 δολάρια σε αγοραστές, σε όλο τον κόσμο.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολικό
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
Γονείς καταγγέλλουν αντιπαιδαγωγική στάση οδηγού και συνοδού – Ανεπαρκής η αντίδραση της διεύθυνσης
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
cinema
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
Η ΑΙΓΛΗ επιστρέφει την Πρωτομαγιά στον κήπο του Ζαππείου, προσφέροντας κινηματογραφικές βραδιές με άρωμα καλοκαιριού, ρετρό ατμόσφαιρα και τεχνολογία...
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
universitry
Καταρρέουν ιστορικά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ: Εγκατάλειψη από το κράτος, αδιαφορία από δωρητές
Η ανώτατη εκπαίδευση οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο – Το κύμα των «λουκέτων» και η αλήθεια πίσω από τα νούμερα
Καταρρέουν ιστορικά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ: Εγκατάλειψη από το κράτος, αδιαφορία από δωρητές