Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/AmyKinLA/status/1226661824994480131?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1226661824994480131&ref_url=https%3A%2F%2F3pointmagazine.gr%2Fto-forema-tis-natali-portman-timise-tis-gynaikes-skinothetides-poy-agnoithikan%2F at this time, please check again later.
Βραβεία Όσκαρ: Τo φόρεμα της Νάταλι Πόρτμαν τίμησε τις γυναίκες σκηνοθέτιδες που αγνοήθηκαν
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η απουσία γυναικών σκηνοθετών από τις φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς τις τελευταίες εβδομάδες

Η Νάταλι Πόρτμαν, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, κάνοντας μία ενδυματολογική επιλογή – statement, καθώς η κομψή τουαλέτα σε μαύρο – χρυσό που επέλεξε να φορέσει στην 92η τελετή απονομής, συνοδευόταν από μία κάπα Dior στην οποία η διάσημη ηθοποιός ζήτησε να κεντηθούν τα ονόματα των γυναικών σκηνοθετών που απουσίαζαν από τις υποψηφιότητες.

Τα κεντημένα με χρυσή κλωστή ονόματα σκηνοθετών είναι: Λούλου Γουάνγκ («Ένας τρυφερός αποχαιρετισμός»), Λορίν Σκαφάρια («Hustlers»), Γκρέτα Γκέργουιγκ («Μικρές Κυρίες»), Μάριελ Χέλερ («Ένας υπέροχος γείτονας»), Μελίνα Ματσούκα («Queen & Slim»), Άλμα Χαρέλ («Honey Boy»), Μάτι Ντιόπ («Atlantique») και Σελίν Σιαμά («Το Πορτέτο μιας γυναίκας που φλέγεται»).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πόρτμαν παίρνει δημόσια θέση για το θέμα. Το 2018, στην απονομή του βραβείου Σκηνοθεσίας στις Χρυσές Σφαίρες, επισήμανε ότι οι υποψηφιότητες περιλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο άνδρες, αγνοώντας τις γυναίκες σκηνοθέτες.

https://twitter.com/AmyKinLA/status/1226661824994480131?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1226661824994480131&ref_url=https%3A%2F%2F3pointmagazine.gr%2Fto-forema-tis-natali-portman-timise-tis-gynaikes-skinothetides-poy-agnoithikan%2F

Πηγή: 3pointmgazine.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαίρη Πλέσσα
Από την υπερπροστασία της οικογένειας στην παραίτηση της τάξης: Η βουβή κρίση της σχολικής απουσίας
Η διαχείριση της σχολικής παραίτησης δεν λύνεται με ψηφιακές πλατφόρμες και λογιστικές καταγραφές απουσιών στο myschool
Από την υπερπροστασία της οικογένειας στην παραίτηση της τάξης: Η βουβή κρίση της σχολικής απουσίας
σφακια
Μιχ. Σφακιανάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία) στο alfavita.gr: «Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αναλυτικά παραδοτέα των Πυλώνων»
Νέα συνάντηση του Εθνικού Διαλόγου την Τρίτη 26 Μαΐου
Μιχ. Σφακιανάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία) στο alfavita.gr: «Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αναλυτικά παραδοτέα των Πυλώνων»
Φυσική
Πανελλαδικές 2027: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή υποψηφίων του 3ου Πεδίου στα Τμήματα Φυσικής
Η ΕΕΦ υποστηρίζει ότι οι μαθητές του Πεδίου Υγείας διαθέτουν το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο και ζητά να αξιοποιηθεί η νέα δυνατότητα πρόσβασης στα...
Πανελλαδικές 2027: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή υποψηφίων του 3ου Πεδίου στα Τμήματα Φυσικής