ΔΥΠΑ: Βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 28 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Κοινωνία 0

Παγώνη: Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και γαστρεντερίτιδας το καλοκαίρι

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Ξεκινήσαμε με 130 κάτι περιστατικά και μέσα σε δύο εβδομάδες έχουμε φτάσει τα 487 με 18 θανάτους»

Σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα κορoνοϊού και γαστρεντερίτιδας, με τους ειδικούς να συστήνουν προσοχή αλλά όχι πανικό.

«Έχουμε Covid και γαστρεντερίτιδα, δεν χρειάζεται όμως να ανησυχεί ο κόσμος», λέει, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Ξεκινήσαμε με 130 κάτι περιστατικά και μέσα σε δύο εβδομάδες έχουμε φτάσει τα 487 με 18 θανάτους. Επειδή όμως ξέρουμε να το αντιμετωπίζουμε, δεν μπορεί να είναι ο κόσμος καλοκαιριάτικα με πανικό. Αυτό που έχει σημασία, είναι λίγο προσοχή. Τα βασικά, πλένουμε τα χέρια μας, αντισηπτικό και από εκεί και πέρα θα πορευτούμε», ανέφερε η κυρία Παγώνη.

«Ευτυχώς γρίπη αυτήν την εποχή δεν έχουμε. Είχαμε φέτος πολλές ιώσεις. Τα τελευταία στελέχη του Covid είναι πολύ πιο απλά. Η κλινική εικόνα δεν είναι τόσο δύσκολη, όπως ήταν με τα προηγούμενα στελέχη. Δεν είναι οι διασωληνώσεις οι πολλές», πρόσθεσε.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία