Παγώνη: Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και γαστρεντερίτιδας το καλοκαίρι
«Ξεκινήσαμε με 130 κάτι περιστατικά και μέσα σε δύο εβδομάδες έχουμε φτάσει τα 487 με 18 θανάτους»

Σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα κορoνοϊού και γαστρεντερίτιδας, με τους ειδικούς να συστήνουν προσοχή αλλά όχι πανικό.

«Έχουμε Covid και γαστρεντερίτιδα, δεν χρειάζεται όμως να ανησυχεί ο κόσμος», λέει, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Ξεκινήσαμε με 130 κάτι περιστατικά και μέσα σε δύο εβδομάδες έχουμε φτάσει τα 487 με 18 θανάτους. Επειδή όμως ξέρουμε να το αντιμετωπίζουμε, δεν μπορεί να είναι ο κόσμος καλοκαιριάτικα με πανικό. Αυτό που έχει σημασία, είναι λίγο προσοχή. Τα βασικά, πλένουμε τα χέρια μας, αντισηπτικό και από εκεί και πέρα θα πορευτούμε», ανέφερε η κυρία Παγώνη.

«Ευτυχώς γρίπη αυτήν την εποχή δεν έχουμε. Είχαμε φέτος πολλές ιώσεις. Τα τελευταία στελέχη του Covid είναι πολύ πιο απλά. Η κλινική εικόνα δεν είναι τόσο δύσκολη, όπως ήταν με τα προηγούμενα στελέχη. Δεν είναι οι διασωληνώσεις οι πολλές», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεισμός
Νέος μετασεισμός 4,3 Ρίχτερ προκαλεί ανησυχία στην Ήπειρο
Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα η δόνηση να γίνει αισθητή σε μεγάλο μέρος της Ηπείρου.
Νέος μετασεισμός 4,3 Ρίχτερ προκαλεί ανησυχία στην Ήπειρο