εκαβ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τρίτη νεκρή στον Βόλο μετά από γαστρεντερίτιδα

Νεκρή μια 82χρονη στον Βόλο Μαγνησίας μετά από κατανάλωση μολυσμένου νερού που της προκάλεσε γαστρεντερίτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα διέμενε μόνιμα στη Νέα Αγχίαλο, όμως πριν από δυόμιση εβδομάδες πήγε στο Στεφανοβίκειο όπου είναι παντρεμένη η κόρη της.

Επειδή αντιμετώπιζε ορισμένα παθολογικά προβλήματα η κόρη της θεώρησε ότι κοντά της θα είναι πιο ασφαλής και επειδή έπρεπε να κάνει έναν συγκεκριμένο κύκλο εξετάσεων της πρότεινε να παραμείνει στο χωριό.

Η 82χρονη όμως νόσησε από το μολυσμένο νερό και μέσα σε δύο 24ωρα εμφάνισε έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και υψηλό πυρετό. Μεταφέρθηκε δύο φορές στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου όπου οι γιατροί της συνέστησαν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και την ενυδάτωσαν τουλάχιστον δύο φορές διαδοχικά, καθώς παρουσίαζε συμπτώματα έντονης αφυδάτωσης.

Εξαντλημένη από τη γαστρεντερίτιδα και τον πυρετό είχε σχεδόν καταρρεύσει, μέχρι που υπέστη πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε άρον- άρον σε ιδιωτική κλινική του Βόλου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς.

«Η μητέρα μου πήγε χαμένη εξαιτίας τους. Είχε διάφορα παθολογικά προβλήματα όμως δεν ήταν για να πεθάνει. Τα όσα υπέστη ο οργανισμός της από το μολυσμένο με σαλμονέλα νερό, της προκάλεσαν μεγάλη εξάντληση, επιβαρύνθηκε η καρδιά της και πέθανε», ξέσπασε η κόρη της στην εφημερίδα ταχυδρόμος.

Η ίδια όπως και άλλοι κάτοικοι της περιοχής δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κινηθεί σε βάρος του δήμου Ρήγα Φεραίου και της ΔΕΥΑΡΦ. «Δεν με νοιάζει να πάρω αποζημίωση, αλλά αν καταθέσω μήνυση θα το κάνω για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Πήγα προχθές να πάρω το πιστοποιητικό θανάτου της μητέρας μου στο Βελεστίνο και επισκέφτηκα το δημαρχείο. Ήθελα να δω από κοντά τον δήμαρχο και να του μιλήσω. Το είχα κάνει και με τις πλημμύρες, όταν κινδύνευε το χωριό μας να πνιγεί και εκείνος δεν έκανε τίποτα για να μάς προστατεύσει. Εγώ κατάγομαι από την Αγχίαλο αλλά μένω 40 χρόνια στο Στεφανοβίκειο και το αγαπάω το χωριό. Δεν είναι δυνατόν να πιάνουν… τις καρέκλες άνθρωποι που δε νοιάζονται για τους δημότες τους. Κανείς δεν μάς ενημέρωσε ότι το νερό μολύνθηκε», συνεχίζει η ίδια, έμπλεη οργής.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικες εξετασεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ
Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ
Έρευνα: 4 στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν σε άσχετη θέση με τις σπουδές τους
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Πτυχίο, δεξιότητες και δουλειά χωρίς αντίκρισμα για σχεδόν τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Θέσεις εργασίας (35)
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες
Βαρέα και ανθυγιεινά στο ΕΣΥ: Πώς θα αναγνωριστεί αναδρομικά η προϋπηρεσία για νοσηλευτές και ΕΚΑΒ
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες