Κοτοσαλάτα waldorf με σως γιαουρτιού
Υγιεινή κοτοσαλάτα waldorf, με σως γιαουρτιού - Εύκολη και νόστιμη συνταγή

Η σαλάτα Waldorf γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν ο μπάτλερ του ξενοδοχείου Waldorf στη Νέα Υόρκη, Oscar Tschirky, εφηύρε μια σαλάτα που αποτελούνταν μόνο από τρία συστατικά: σέλινο, μήλο και μαγιονέζα. Η σαλάτα έτυχε πολύ καλής υποδοχής από τις πιο εύπορες τάξεις εκείνης της εποχής που επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο και έγινε πιάτο σταρ.

Η παρακάτω εκδοχή είναι πιο υγιεινή και ελαφριά, καθώς δεν περιέχει μαγιονέζα, πιο ισορροπημένη και χορταστική αφού περιέχει θρεπτικά συστατικά από όλες τις ομάδες τροφών και εξαιρετικά πολυμορφική αφού μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη σως

½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για τη σαλάτα

2 φλιτζάνια βραστό ή ψητό στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους ή σε μπαστουνάκια

3 κοτσάνια σέλερι, κομμένα σε κύβους

1 φλιτζάνι ρώγες κόκκινου σταφυλιού, κομμένες στη μέση ή 1 φλιτζάνι κορινθιακές σταφίδες

1 φλιτζάνια καρύδια, ψιλοκομμένα (καβουρδισμένα για καλύτερη γεύση)

1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κύβους

Μερικά φύλλα μαρουλιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά κόψτε τα περισσεύματα του κοτόπουλου σε κύβους , πλύντε, σκουπίστε καλά και τεμαχίστε τα λαχανικά, προσέχοντας να είναι στο ίδιο μέγεθος περίπου και να έχουν μια ομοιομορφία. Ψιλοκόψτε και τα καρύδια και αφήστε τα στην άκρη.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάστε τη σώς. Βάλτε το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά.

3. Προσθέστε στο ίδιο μπολ, το κοτόπουλο σε κύβους, το σέλερι, τα σταφύλια ή τις σταφίδες, τα καρύδια και τους κύβους μήλου και διπλώστε με μια σπάτουλα, ώστε να ανακατευτούν και να καλυφθούν όλα τα υλικά με τη σως.

4. Δοκιμάστε τις γεύσεις, αρτύστε ανάλογα, αν χρειάζεται, με επιπλέον αλάτι ή λεμόνι και σερβίρετε τη σαλάτα πάνω σε φύλλα μαρουλιού. Είναι προτιμότερο να παγώσετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου πριν το σερβίρισμα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

Συμβουλή

Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά, όπως κομμάτια τυριού ή βραστού αυγού αλλά και να αντικαταστήσετε τη σως με μαγιονέζα, τα καρύδια με άλλους ξηρούς καρπούς που προτιμάτε, τα κομμάτια κοτόπουλου με άλλα περισσεύματα κρέατος και τα φύλλα μαρουλιού με άλλη πράσινη σαλάτα της επιλογής σας.

Πηγή: topontiki.gr/Βάσω Κατσανικάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παμακ
Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναγορεύθηκε ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετείχαν οι φοιτητές Κίμων Παπαλόπουλος και Γεώργιος Πατσαδάκης.
Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναγορεύθηκε ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου
nipiagogeio
Κραυγή αγωνίας από τους νηπιαγωγούς: «Από τις 3.600 στις 2.800 — Δεν είναι αριθμοί, είναι παιδιά»
Οι νηπιαγωγοί καταγγέλλουν μείωση προσλήψεων στη Γ΄ φάση, ελλείψεις προσωπικού και εγκατάλειψη της Προσχολικής και Ειδικής Αγωγής.
Κραυγή αγωνίας από τους νηπιαγωγούς: «Από τις 3.600 στις 2.800 — Δεν είναι αριθμοί, είναι παιδιά»
προσωπικός αριθμός
Έληξε η προθεσμία για τον Προσωπικό Αριθμό: Τι αλλάζει για όσους δεν πρόλαβαν
Αυτόματος αριθμός για όσους δεν υπέβαλαν αίτηση – Ο «ψηφιακός κωδικός ζωής» που θα συνοδεύει κάθε πολίτη
Έληξε η προθεσμία για τον Προσωπικό Αριθμό: Τι αλλάζει για όσους δεν πρόλαβαν