Κινητοποιήσεις
Menelaos Myrillas / SOOC
Καταγγελία για την επίθεση σε φοιτητή της παράταξης Φοιτητική Πορεία από μέλος της ΑΡΑΣ

Απρόκλητη επίθεση δέχτηκε φοιτητής από μέλος της ΑΡΑΣ, όπως καταγγέλλουν φοιτητές της παράταξης Φοιτητική Πορεία.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, το πρωί των φοιτητικών εκλογών γρονθοκοπήθηκε μέλος της παράταξης Φοιτητική Πορεία, στο ιστορικό – αρχαιολογικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από την επίθεση προκλήθηκε αιμορραγία στο πρόσωπο του φοιτητή.

''Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει απερίφραστα αυτήν την επίθεση. Οι ξυλοδαρμοί δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα, πολλώ δε μάλλον με την Αριστερά. Αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που καταγγέλθηκε αρχικά από εμάς: "...Δε μας προκαλεί καμία εντύπωση που τέτοιου τύπου πρακτικές ευδοκιμούν σε έναν χώρο που συγκροτείται βασικά με όρους οργανωτικούς, που έχει μετατρέψει ουκ ολίγες φορές τις σχολές σε ρινγκ, που διαρκώς εκτοξεύει απειλές, τραμπουκίζει και εκφυλίζει τόσο τους φοιτητικούς συλλόγους, όσο και την αριστερά. Γι’ αυτό ο χώρος αυτός καλύπτει αυτές τις συμπεριφορές από μέλη της ακριβώς γιατί έχει καλλιεργήσει και καλλιεργεί όλους τους όρους για την ευδοκίμησή τους...", τονίζουν ο.

Αναλυτικά η καταγγελία

Το πρωί των φοιτητικών εκλογών επέλεξε η ΑΡΑΣ να γρονθοκοπήσει μέλος της Φοιτητικής Πορείας στο Ιστορικο-Αρχαιολογικό ΑΠΘ. Αφορμή ήταν οι αναφορές σε κείμενο της Φοιτητικής Πορείας στις δημόσιες καταγγελίες που έχουν γίνει γιαΣΛΑΙΝΤ παραβιαστικές συμπεριφορές μελών και στελεχών των ΕΑΑΚ και της ΑΡΑΣ στην Κρήτη. 

Οι τραμπούκοι της ΑΡΑΣ δήλωσαν ότι δεν έχει δικαίωμα η Φοιτητική Πορεία όχι μόνο να τα λέει αυτά, αλλά και να παρεμβαίνει γενικά στο χώρο. Γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο το μέλος της Φοιτητικής Πορείας, οδηγώντας σε αιμορραγία και στον τραυματισμό του.

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει απερίφραστα αυτήν την επίθεση. Οι ξυλοδαρμοί δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα, πολλώ δε μάλλον με την Αριστερά. Αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που καταγγέλθηκε αρχικά από εμάς: "...Δε μας προκαλεί καμία εντύπωση που τέτοιου τύπου πρακτικές ευδοκιμούν σε έναν χώρο που συγκροτείται βασικά με όρους οργανωτικούς, που έχει μετατρέψει ουκ ολίγες φορές τις σχολές σε ρινγκ, που διαρκώς εκτοξεύει απειλές, τραμπουκίζει και εκφυλίζει τόσο τους φοιτητικούς συλλόγους, όσο και την αριστερά. Γι’ αυτό ο χώρος αυτός καλύπτει αυτές τις συμπεριφορές από μέλη της ακριβώς γιατί έχει καλλιεργήσει και καλλιεργεί όλους τους όρους για την ευδοκίμησή τους..."
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαίδευση
Αγώνες με νόημα ή φωτογραφικές απεργίες; Η απάντηση των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στη ΔΑΣ
Συνδικαλιστική κόντρα στο Δημόσιο: Παρεμβάσεις vs ΔΑΣ για την απεργία της 31ης Μαρτίου
Αγώνες με νόημα ή φωτογραφικές απεργίες; Η απάντηση των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στη ΔΑΣ
συλλογή Χόιερ
Καισαριανή: Παρουσιάστηκε μέρος της φωτογραφικής συλλογής Χόιερ
Υπάρχουν και φωτογραφίες που έχουν ληφθεί αμέσως μετά την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, οι οποίες δεν θα δημοσιοποιήθηκαν λόγω...
Καισαριανή: Παρουσιάστηκε μέρος της φωτογραφικής συλλογής Χόιερ
βουλη
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά τη διασφάλιση της εργασιακής συνέχειας εκπαιδευτικών στο εξωτερικό
Δώδεκα βουλευτές ζητούν πρόβλεψη στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της ομογένειας χωρίς επιμίσθιο
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά τη διασφάλιση της εργασιακής συνέχειας εκπαιδευτικών στο εξωτερικό