Κινητοποιήσεις
Menelaos Myrillas / SOOC
Καταγγελία για την επίθεση σε φοιτητή της παράταξης Φοιτητική Πορεία από μέλος της ΑΡΑΣ

Απρόκλητη επίθεση δέχτηκε φοιτητής από μέλος της ΑΡΑΣ, όπως καταγγέλλουν φοιτητές της παράταξης Φοιτητική Πορεία.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, το πρωί των φοιτητικών εκλογών γρονθοκοπήθηκε μέλος της παράταξης Φοιτητική Πορεία, στο ιστορικό – αρχαιολογικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από την επίθεση προκλήθηκε αιμορραγία στο πρόσωπο του φοιτητή.

''Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει απερίφραστα αυτήν την επίθεση. Οι ξυλοδαρμοί δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα, πολλώ δε μάλλον με την Αριστερά. Αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που καταγγέλθηκε αρχικά από εμάς: "...Δε μας προκαλεί καμία εντύπωση που τέτοιου τύπου πρακτικές ευδοκιμούν σε έναν χώρο που συγκροτείται βασικά με όρους οργανωτικούς, που έχει μετατρέψει ουκ ολίγες φορές τις σχολές σε ρινγκ, που διαρκώς εκτοξεύει απειλές, τραμπουκίζει και εκφυλίζει τόσο τους φοιτητικούς συλλόγους, όσο και την αριστερά. Γι’ αυτό ο χώρος αυτός καλύπτει αυτές τις συμπεριφορές από μέλη της ακριβώς γιατί έχει καλλιεργήσει και καλλιεργεί όλους τους όρους για την ευδοκίμησή τους...", τονίζουν ο.

Αναλυτικά η καταγγελία

Το πρωί των φοιτητικών εκλογών επέλεξε η ΑΡΑΣ να γρονθοκοπήσει μέλος της Φοιτητικής Πορείας στο Ιστορικο-Αρχαιολογικό ΑΠΘ. Αφορμή ήταν οι αναφορές σε κείμενο της Φοιτητικής Πορείας στις δημόσιες καταγγελίες που έχουν γίνει γιαΣΛΑΙΝΤ παραβιαστικές συμπεριφορές μελών και στελεχών των ΕΑΑΚ και της ΑΡΑΣ στην Κρήτη. 

Οι τραμπούκοι της ΑΡΑΣ δήλωσαν ότι δεν έχει δικαίωμα η Φοιτητική Πορεία όχι μόνο να τα λέει αυτά, αλλά και να παρεμβαίνει γενικά στο χώρο. Γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο το μέλος της Φοιτητικής Πορείας, οδηγώντας σε αιμορραγία και στον τραυματισμό του.

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει απερίφραστα αυτήν την επίθεση. Οι ξυλοδαρμοί δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα, πολλώ δε μάλλον με την Αριστερά. Αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που καταγγέλθηκε αρχικά από εμάς: "...Δε μας προκαλεί καμία εντύπωση που τέτοιου τύπου πρακτικές ευδοκιμούν σε έναν χώρο που συγκροτείται βασικά με όρους οργανωτικούς, που έχει μετατρέψει ουκ ολίγες φορές τις σχολές σε ρινγκ, που διαρκώς εκτοξεύει απειλές, τραμπουκίζει και εκφυλίζει τόσο τους φοιτητικούς συλλόγους, όσο και την αριστερά. Γι’ αυτό ο χώρος αυτός καλύπτει αυτές τις συμπεριφορές από μέλη της ακριβώς γιατί έχει καλλιεργήσει και καλλιεργεί όλους τους όρους για την ευδοκίμησή τους..."
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στρατιωτικές σχολές
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Στον «αέρα» η υπόσχεση για το 10% των θέσεων Αξιωματικών σε μαθητές ΕΠΑ.Λ.
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Στον Άρειο Πάγο οι συγγενείς θυμάτων - Ζητούν κακουργηματική δίωξη για τον Καραμανλή
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Ευάγγελος Βενιζέλος
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Σε κλίμα συγκίνησης η αναγόρευση του Ευάγγελου Βενιζέλου σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου
Η διεύρυνση της Χαριλάου Τρικούπη στη «σκιά» των καταστατικών κανόνων και των επιστροφών
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου