μπαχαρικα
Φυσικό «φάρμακο» για τον εγκέφαλο

Από τότε που υπάρχει η ιατρική επιστήμη, είναι καθολικά αποδεκτό πως πέρα από την περίθαλψη, η διατροφή μας αποτελεί την «πρώτη γραμμή» άμυνας για να έχουμε καλή υγεία. Με τον εγκέφαλο να είναι το πιο σημαντικό μας όργανο λοιπόν, πρέπει να τον «ταΐζουμε» τις κατάλληλες τροφές.

Ειδικοί έχουν εντοπίσει τέσσερα κοινά μπαχαρικά που βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας σας και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του εγκεφάλου, όπως γράφει η Daily Express.

Καθώς τα άτομα μεγαλώνουν, συμβαίνουν φυσικές αλλαγές στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας τη μνήμη, τη γνώση, τη διάθεση και τη συγκέντρωση. Έτσι, μια αποτελεσματική μέθοδος για τη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου και την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ είναι η κατανάλωση τροφών που τονώνουν τον εγκέφαλο.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ δεν είναι μόνο ευεργετικό για την υγεία του πεπτικού συστήματος, αλλά διαθέτει επίσης ισχυρές ιδιότητες για την υγεία του εγκεφάλου. Με την αφθονία του σε φυτοχημικά, το τζίντζερ χρησιμεύει ως προστατευτική ασπίδα ενάντια στο οξειδωτικό στρες.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα θρεπτικό μπαχαρικό με άφθονα ωφέλιμα συστατικά. Το κύριο συστατικό του, η κουρκουμίνη, διαθέτει νευροπροστατευτικές ιδιότητες που εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου.

Κανέλα

Αυτό το παραδοσιακό μπαχαρικό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που αναστέλλουν τη συσσώρευση πρωτεϊνών στον εγκέφαλο, οι οποίες σχετίζονται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον.

Ενισχύει επίσης τις διαδικασίες της μάθησης και της μνήμης, διότι βοηθά στην δημιουργία νευρωνικών συνάψεων ενώ, επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, προστατεύει από τη χρόνια φθορά.

Μαύρο πιπέρι

Ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα μπαχαρικά παγκοσμίως, το μαύρο πιπέρι είναι επίσης ένα εξαιρετικό συστατικό για την υγεία του εγκεφάλου. Η κύρια δραστική ουσία στο μαύρο πιπέρι είναι η πιπερίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Αυτά τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα υγιή εγκεφαλικά κύτταρα από βλάβες. Επιπλέον, το μαύρο πιπέρι ενισχύει τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη ενεργοποιώντας χημικές οδούς στον εγκέφαλο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλυπτά του Παρθενώνα
Με ένα έγγραφο ενός καϊμακάμη και χωρίς άδεια ο Έλγιν λεηλάτησε τον Παρθενώνα!
Σε συνεντεύξεις της σε ελληνικά Μ.Μ.Ε. η κυρία Μποζ τόνισε ότι τόσο η δική της ομάδα, όσο και άλλες από Τούρκους αρχαιολόγους έψαξαν τα οθωμανικά...
Με ένα έγγραφο ενός καϊμακάμη και χωρίς άδεια ο Έλγιν λεηλάτησε τον Παρθενώνα!