kina
Δύο νεκροί και 10 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στην Κίνα, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα) στην πόλη Guixi στη νότια επαρχία Τσιανγκσί της Κίνας, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράστιδα ήταν μια 45χρονη γυναίκα, η οποία χρησιμοποίησε ως όπλο ένα μαχαίρι για φρούτα. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι η γυναίκα έχει συλληφθεί.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό γιατί το δημοτικό σχολείο - στο οποίο διδάσκονται παιδιά ηλικίας έξι έως 12 ετών - έγινε στόχος επίθεσης από τη 45χρονη.

Στην Κίνα έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις με μαχαίρι τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Μάιο, ένας άνδρας μαχαίρωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 21 σε νοσοκομείο στη νότια επαρχία Γιουνάν.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν μετά την επίθεση ενός άνδρα με ιστορικό ψυχικής ασθένειας με μαχαίρι σε μια κατοικημένη συνοικία ξανά στη Γιουνάν.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από μαχαιρώματα σε νηπιαγωγείο στη νοτιοανατολική επαρχία Γκουανγκντόνγκ.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυμνάσιο Κρουσάδων
Σάλος στην Κέρκυρα για το Γυμνάσιο Καρουσάδων – «Πρόσχημα για κλείσιμο» καταγγέλλει η ΕΛΜΕ
Αντιδράσεις στην Κέρκυρα για το μέλλον του Γυμνασίου Καρουσάδων – Η ΕΛΜΕ προειδοποιεί για κατάργηση: «Ζητήματα στατικότητας, καθιζήσεων και εισροής...
Σάλος στην Κέρκυρα για το Γυμνάσιο Καρουσάδων – «Πρόσχημα για κλείσιμο» καταγγέλλει η ΕΛΜΕ
Ένταση στον Βόλο: Φοιτητές εισέβαλαν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Εικόνες)
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Καταδικάζει τη βίαιη παρεμπόδιση της φοιτητικής εκδήλωσης στον Βόλο
Καταδίκη της παρεμπόδισης φοιτητικής εκδήλωσης στον Βόλο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Καταδικάζει τη βίαιη παρεμπόδιση της φοιτητικής εκδήλωσης στον Βόλο